IMPORTANT. Pilulele pentru mărirea sânilor pot avea efecte negative grave

Dan Alexandru, 17 ianuarie 2014, Ora 21:12

  • print
  • |
important-pilulele-pentru-marirea-sanilor-pot-avea-efecte-negative-grave-37530-1.jpg

Atenție la ce credeți din ce vi se spune, iar avertismentul este acum pentru femeile care vor sâni mai mari si înghit pentru asta pastile.... Ingredientele - oricât ar părea de naturale - pot avea efecte secundare neaşteptate. Medicii spun că sunt identice cu hormonii.

ată o discuţie cu camera ascunsă într-un magazin cu produse naturiste:

- Ce conţin acestea (pastile pentru mărirea sânilor), ştiţi cumva?

- Păi scrie pe ele. Au celuloză... De mărar. Mărarul, în general, este cel care ajută. Rădăcini...

- Dar sunt doar plante, nu?

- Sunt numai din plante, 100%.

- Şi nu au efecte negative?

- Nu, niciun fel. Tot ce este din plante nu are efect negativ.

Pastile pentru mărirea sânilor găseşti în aproape toate magazinele cu produse naturiste. Vânzătorii le asigură pe cliente că sunt cât se poate de sigure pentru că sunt din plante şi, se ştie - ce e natural nu are cum să facă rău. Nu de aceeaşi părere sunt însă endocrinologii. „Aceste produse conţinând fitoestrogeni, adică estrogeni din plante, ale căror efecte nu le putem monitoriza, pot să se întoarcă împotriva utilizatoarei, în sensul apariţiei unor formaţiuni de tip chistic la nivelul sânilor", spune Daniela Goldstein, medic primar endocrinolog.

Chiar dacă nu neagă eficacitatea acestor tratamente, specialiştii spun că administratrea de hormoni fără supraveghere medicală este extrem de periculoasă. Cât despre efecte, în absenţa unor studii ei înclină să creadă că sânii suferă doar o inflamare temporară similară celei provocate de administrarea pilulelor anticoncepţionale.

„Singura mărire reală de sân este cea cu implant mamar sau există şi varianta cu grăsime, de la acelaşi individ", explică Cristian Niţescu, medic primar în chirurgie plastică.

Dar puţine femei care îşi doresc sânii mai mari merg la chirurgul plastician. Cele mai multe optează pentru pastilele găsite pe internet sau în magazine.

„Le este ruşine să își recunoască fantasmele, nu complexele. Este o asumare sau o neasumare a imaginii noastre Aceste pastile de mărit sânii nu ar fi decât un nou impozit pe prostie", subliniază Florin Tudose, psiholog.

Psihologii spun că pastilele pentru mărirea sânilor sunt preferate intervenţiilor chirurgicale şi datorită prețului mic. O cutie costă între 15 şi 100 de lei, în timp ce preţul unei operaţii este de câteva mii de euro.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:23
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou