LEGUMA care combate mai multe tipuri de CANCER

Mirela Ene, 1 decembrie 2014, Ora 19:17

  • print
  • |
leguma-care-combate-mai-multe-tipuri-de-cancer-44601-1.jpg

Cercetătorii au descoperit că această legumă gătită la cuptor ucid până la 65% din celule canceroase. Dar beneficiile pentru sănătate ale cartofilor dulci nu se limitează la studiile de laborator.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii japonezi, femeile care se află în pre-menopauză şi mănâncă cartofi dulci mai mult de trei ori pe săptămână au cu 30% mai puţine riscuri de a dezvolta cancer mamar. Alte studii au arătat că această legumă (în combinaţie cu alte alimente), reduce riscul apariţiei cancerului la rinichi cu 56% şi a cancerului vezicii biliare cu 67%.

Cartofii dulci sunt o sursă excelentă de antioxidanți, cum sunt betacarotenul, vitamina C, manganul, complexul de vitamina B și potasiu. Nu numai că au un indice glicemic scăzut, dar cartofii ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge și îmbunătățesc sensibilitatea la insulină la adulții cu diabet zaharat de tip II.

Betacarotenul este un antioxidant puternic. Specialiștii spun că persoanele care consumă o dietă bogata în betacaroten au un risc redus de a se îmbolnăvi de cancer, în special de plămân, colon și stomac.

Te ajută să slăbești

Potrivit unui alt studiu realizat pe șoareci, cartofii dulci pot ajuta chiar la pierderea în greutate, reducând apetitul. Metoda de gătit sau de preparare este la fel de importantă ca și alimentele pe care le mănânci, deoarece acest lucru poate avea un impact foarte mult asupra calității meselor. Cartofii dulci nu sunt o excepție.
Gătiți la aburi sau copți în cuptor, cartofii dulci își păstrează betacarotenul, făcând ca antioxidantul să fie ingerat mai ușor de organism. Prin fierbere, cartofii dulci își pierd beneficiile.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:36
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou