Sângele tânăr ar putea să inverseze procesul îmbătrânirii

Dan Alexandru, 5 mai 2014, Ora 14:54

  • print
  • |
sangele-tanar-ar-putea-sa-inverseze-procesul-imbatranirii-39910-1.jpg

Oamenii de știință americani au descoperit că infuziile cu sânge tânăr pot inversa procesul de îmbătrânire. Studiul a fost testat deocamdată pe șoareci de laborator, însă el ar putea fi extins în curând la oameni în vârstă.

Cercetătorii consideră că sângele tânăr ar putea conține anumite substanțe chimice naturale care, aparent, ar întineri creierul. În studiu, cercetătorii au injectat în repetate rânduri sânge de la un șoarece în vârstă de trei luni, într-un șoarece de 18 luni, aflat la finalul ciclului de viață, inforemază The Independent.

Terapia a dat rezultate, iar șoarecele bătrân și-a îmbunătățit capacitatea de memorare și de învățare. La nivelul celular au fost înregistrate modificări structurale, moleculare și funcționale.Într-un articol publicat de revista Nature Medicine, Dr. Tony Wyss-Coray, liderul echipei de cercetători de la Universitatea Stanford a scris că: „Datele noastre indica faptul că expunerea soarecilor în vârstă, aflaţi la finalul ciclului de viaţă, la sânge tânăr, determină întinerirea plasticității sinaptice, precum și îmbunătățirea funcțiilor cognitive."

Pe viitor vor fi realizate studii pe oameni în vârstă, precum și pe oameni care suferă de afecțiuni neurodegenerative survenite pe fondul îmbătrânirii.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:11
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou