Totul despre cataractă

Mirela Ene, 28 aprilie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
totul-despre-cataracta-39656-1.jpg

Cataracta este principala cauză de orbire din lume. Aceasta apare din cauza opacifierii cristalinului. Află care sunt cauzele şi simptomele acestei afecţuini, precum şi ce tratament te scapă de ea.

Această afecţiune poate fi parţială sau completă, staţionară sau progresivă şi poate apărea la oricare dintre ochi sau chiar la ambii. Cataracta nu se poate propaga de la un ochi la altul.

Cauze

Printre factorii care contribuie la apariţia cataractei se numără expunerea ochilor la ultraviolete şi la radiaţii. Totodată, persoanele care suferă de diabet sau care sunt hipertensive, pot face cataractă, precum şi cele care suferă de anumite boli oftalmologice.

Simptome

Cataracta cauzează anumite tulburări vizuale. Printre acestea se numără: vedere tulbură, neclară sau dublă, disconfort vizual cauzat de lumina farurilor, a lămpilor sau a luminii soarelui, vederea neclară a culorilor, precum și trecerea frecventă de la ochelari la lentile de contact.

Diagnostic

Examinarea regulată a ochilor rămâne singura modalitate prin care se poate diagnostica cataracta. Dacă ai peste 65 de ani, examinează-ți ochii, cel puțin o dată pe an. Cataracta este detectată cu ajutorul unui examen la ochi care include: un test de acuitate vizuală. Cu ajutorul acestui test se măsoară grafic cât de bine vezi la distanțe diferite.

Un alt test este examenul ochilor dilatați. Se pun câteva picături în ochi pentru a-i dilata. Specialistul folosește o lentilă specială pentru a examina retina și nervul optic și pentru a vedea dacă sunt semne de deteriorare sau dacă sunt prezente alte probleme. Tonometria este o metodă prin care se măsoară presiunea din interiorul ochiului. Pentru acest test se aplică picături pentru a amorți ochiul.

Tratament

Catarcta nu poate fi vindecată cu medicamente, suplimente alimentare, exerciții sau cu ajutorul instrumentelor optice. Singura modalitate prin care se poate scăpa de această afecțiune este cu ajutorul intervenției chirurgicale.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:16
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou