Tratamente naturiste pentru conjunctivită

Ziarul Atac, 29 ianuarie 2014, Ora 19:19

  • print
  • |
tratamente-naturiste-pentru-conjunctivita-37874-1.jpg

Atunci când ţi se înroşesc ochii, te manânca şi formeaza o secreţie alb-galbuie, s-ar putea sa ai conjunctivita. Pe lânga vizita obligatorie la medic, îţi mai poţi alina suferinţa cu leacuri din natura.

Pentru comprese şi spalarea ochilor, ca sa nu se mai "lipeasca", foloseşte ceai de patlagina. Se face o infuzie din doua-trei linguri de frunze uscate sau proaspete la o cana cu apa. Acelaşi efect îl au şi seminţele de gutuie, din care se face macerat la rece dintr-o linguriţa la o cana cu apa. Se lasa doua pâna la patru ore, dupa care se strecoara.

Silurul, iarba-de-ochi, de ajutor în conjunctivită

Chiar şi denumirea acestei plante arata ca este benefica tratamentelor oftalmologice. Vechii scoţieni foloseau o reţeta celtica pentru problemele ochilor şi fierbeau iarba-de-ochi în lapte. În prezent, poţi gasi ceai de silur la magazinele cu produse naturale. Pentru uz extern, se face infuzie dintr-o lingura de planta la o cana cu apa.

Dupa ce s-a racit, se pun doua-trei picaturi în ochi sau aplici o comprese dupa cum urmeaza: se înmoaie o batista de bumbac curata sau vata în ceai de silur şi se pune pe ochi. Stai aşa timp de 10 minute. Se face o singura aplicaţie pe zi.

Acest tratament este indicat atât în conjunctivite, cât şi în caz de blefarite, oboseala a ochilor (mai ales daca lucrezi mult la calculator), usturime, vedere tulbure, lacrimare, secreţii oculare purulente, fotofobie, dureri de cap cauzate de problemele de vedere. Se poate folosi şi intern, dar atunci se prepara o infuzie dintr-o linguriţa de planta la o cana cu apa. Se beau doua ceaiuri pe zi.

Pătrunjelul, antiinflamator bun în conjunctivită

"Înainte de a recurge la un tratament natural sau de orice alta natura, prima mea recomandare este sa mergi la un consult la un medic oftalmolog. S-au semnalat multe cazuri de suprainfecţii oculare dupa aplicarea unor remedii empirice. De asemenea, în cele mai multe situaţii, nu se respecta condiţiile de sterilitate pe care le impun preparatele oftalmice.

Dupa ce ai apelat la sfatul specialistului, poţi sa foloseşti şi leacuri din batrâni, având grija sa respecţi o igiena stricta. Patrunjelul este util în inflama ii oculare. Sucul obţinut din frunzele plantei se poate folosi pentru umezirea compreselor oculare.

De asemenea, se poate bea amestecat cu suc de morcovi (50 - 200 ml, dimineaţa şi seara). Din seminţe de salata verde se mai prepara o infuzie (o linguriţa la o cana cu apa) i se fac aplicaţii locale."

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:47
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou