Trei motive să înlocuiești orezul alb cu orezul brun

Mălina Andrei, 29 ianuarie 2015, Ora 15:43

  • print
  • |
trei-motive-sa-inlocuiesti-orezul-alb-cu-orezul-brun-45377-1.jpg

Orezul este unul dintre cele mai consumate alimente la nivel mondial. In pofida popularității sale, orezul este un produs cu adevărat sănătos ți recomandat în alimentația zilnică atât timp cât nu este deposedat de nutrienții esențiali în timpul rafinării.

Orezul integral conține complexul vitaminic B (mai ales B6), vitamina E, magneziu, cupru, fier, niacina, fosfor, potasiu, seleniu, zinc,triptofan, fibre și acizi grași esențiali nesaturați.

Stimulează metabolismul
O singură ceașcă de orez brun asigură aproape întregul necesar zilnic de mangan, care contribuie la producția de energie din proteine și carbohidrați și la sinteza acizilor grași importanți pentru sistemul nervos. Manganul intră în compoziția unei enzime antioxidante care oferă protecție împotriva radicalilor liberi.

Combate obezitatea
Cerealele integrale printre care și orezul brun contribuie la păstrarea unei greutăți corporale optime datorită conținutului de fibre care ajută la o bună digestie, elimină grăsimile în exces și menține senzația de sațietate.
Prevenția cancerului de colon
Studiile dovedesc că fibrele alimentare și seleniul din compoziția orezului brun reduc riscul de cancer de colon.

Sănătate cardiovasculară
Prin conținutul ridicat de fibre, orezul brun împiedică absorbția colesterolului în tractul digestiv, având un efect de reglare a colesterolului și creștere a colesterolului bun. Orizanolul este substanța cu proprietăți hipocolesterolemiante care se regăsește în orezul brun, având capacitatea de a reduce absorbția grăsimilor în organism.

Orezul brun e sănătos pentru inimă și prin faptul că în conținutul său regăsim magneziu și vitaminele din complexul B care ajută în cazul bolilor cardiovasculare. Magneziul contribuie la scăderea tensiunii, la reducerea frecvenței migrenelor și a infarctului.

Orezul este și printre puținele alimente care nu conțin sare în mod natural, fapt pentru care trebuie inclus în regimul alimentar al hipertensivilor. Această caracteristică, alături de conținutul ridicat de potasiu ajută la normalizarea activității cardiace.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:59
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou