Tu știi ce efecte are fast-food-ul asupra ta?

Mălina Andrei, 4 aprilie 2015, Ora 19:02

  • print
  • |
tu-stiai-ce-efecte-are-fast-food-ul-asupra-ta-46230-1.jpg

Fast-food-ul nu îți afectează doar sănătatea, ci și felul în care te comporți. Vezi ce efecte are asupra creierului.

Cheltui mai mulți bani!
Fast-food-ul te face să cheltui mai mulți bani, chiar și atunci când nu ești într-un restaurant. Cercetătorii de la Universitatea din Toronto, citați de „Reader's Digest", au constatat că oamenii care locuiesc în cartiere cu restaurante tip fast-food au mai puține economii decât cei care stau mai departe. Oamenii de știință spun că, atunci când vedem logo-ul unor astfel de restaurante, devenim nerăbdători și vrem să ne oferim o mică plăcere, în loc să economisim.

Devii vulnerabil în fața mesajelor din media
Cercetătorii de la Universitatea Yale au constatat că adolescenții care mănâncă fast-food sunt mai vulnerabili în fața reclamelor. Oamenii de știință au analizat imagini ale creierului lor și au observat că centrii de recompensă din creier raspund mai bine la reclamele la mâncare și la logo-urile firmelor de alimente decât la alte reclame. În plus, adolescenții nu pot rezista în fața acestor oferte nici măcar când sunt în joc recompense pe termen lung.

Mănânci prea mult și prea repede
Atmosfera în care mănânci este foarte importantă, iar restaurantele fast-food sunt create astfel încât să grăbească ritmul în care mănânci. Acest lucru nu este deloc bun pentru sănătate, mai ales că studiile au arătat că, atunci când mănânci repede, consumi și mai multe calorii. Culorile deschise, precum galbenul, de exemplu, stimulează creierul și te fac să mănânci mai repede. Același efect îl au și luminile puternice și muzica tare.

Ești predispus la depresie
Oamenii care mănâncă des fast-food au un risc cu 51% mai mare să sufere de depresie decât cei care stau departe de aceste produse. Cercetătorii spanioli au constatat că pizza, hamburgerii sau cartofii prăjiți provoacă stări depresive, mai ales din cauza stării de sănătate proaste pe care o cauzează.

Devii dependent de zahăr
Fast-food-ul nu este bogat doar în calorii și grăsimi, ci are și mult zahăr. Cercetătorii au constatat că prea mult zahăr consumat zilnic provoacă numeroase probleme de sănătate, precum boli de inimă, diabet și obezitate. În plus, zahărul poate provoca dependență, iar cu cât mănânci mai mult, cu atât devii mai dependent.

Nu ai răbdare
Cercetătorii canadieni au constatat că numai când se gândesc la fast-food, oamenii devin grăbiți și nerăbdători. Un experiment a arătat chiar că cei care citesc, după ce văd logo-ul unor restaurante de fast-food, au tendința de a trece prin pagina mai repede.

 

Sursa: Unica.ro

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:28
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou