"Un coșmar care ar putea deveni realitate în România"! Avertisment la Sars-Cov-3

Anca Bratu, 14 decembrie 2022, Ora 12:37

  • print
  • |
un-co-mar-care-ar-putea-deveni-realitate-in-romania-avertisment-la-sars-cov-3-47140-1.jpg

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, avertizează că pandemia de coronavirus nu s-a încheiat, că suntem încă în pericol, iar cea mai de nedorit posibilitate este apariția unui val de Sars-Cov-3, scrie Gandul.ro.

Expertul medical a dezvăluit ce evoluție poate avea virusul.

„O primă posibilitate este aceea ca să se continue cu linia aceasta Omicron, care se știe că are o transmisibilitate din ce în ce mai crescută, prin ultimele subvariante apărute. Dar, în același timp, generează forme grave de boală mult mai puțin frecvent și de asemenea mai puține decese", a declarat prof.dr. Emilian Popovici.

Unii cercetători, susține epidemiologul român, consideră că evoluția pe această linie de Omicron ar putea transforma manifestarea pandemică într-o formă de hiperendemie sau de endemie cu care ne-am putea obișnui.

Pentru că virusul SARS-CoV-2, care dă boala COVID-19, și-a câștigat un loc de drept în panoplia virusurilor, așa cum sunt virusul gripal și multe alte virusuri care dau viroze respiratorii. Cu alte cuvinte, să ne obișnuim cu această infecție și să o gestionăm așa cum am gestiona și gestionăm și alte infecții respiratorii, inclusiv gripa", a precizat medicul, potrivit Realitatea.ro.

Specialiștii, îngrijorați cu privire la subvariantele Omicronului

Pe de altă parte, alți specialiști privesc cu îngrijorare către aceste subvariante Omicron: „Se știe că acest virus a venit cu niște variante, toate cu literele acelea grecești celebre: Alfa, Beta, Gama, Delta, după care a apărut Omicron. Există o diferență semnificativă între Omicron și variantele precedente, cele cu litere grecești. Și anume, Alfa, Beta, Gama, Delta, toate au dat subvariante, dar niciuna nu a ridicat probleme mai mari decât varianta de origine, varianta-mamă.

Deci, ele nu au venit cu niște modificări semnificative care să le scoată în evidență. Iată că, în cazul Omicron, discutăm de niște subvariante care devin din ce în ce mai performante, cel puțin sub raportul transmisibilității", a explicat vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

Cel mai negru scenariu care există, cel puțin teoretic, este apariția unui SARS-CoV-3, este avertismentul dr. Emilian Popovici: „Care să anuleze toată experiența, și postinfecțioasă, și postvaccinală. Și nu se poate exclude această posibilitate pentru că asta pot să facă virusurile.

Și când a apărut SARS-CoV-2 s-a produs o mutație radicală, care a dus la apariția unui nou virus din aceeași familie. Iar după SARS-CoV-2 este posibil să apară SARS-CoV-3 la un moment dat - să sperăm cât mai târziu".

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:06
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou