ATENȚIE. Importăm un virus HIV foarte agresiv

Dan Alexandru, 10 ianuarie 2014, Ora 21:34

  • print
  • |
atentie-importam-un-virus-hiv-foarte-agresiv-37286-1.jpg

Reacţie disproporţionată faţă de o situaţie foarte gravă. În vreme ce numărul celor infestaţi cu HIV a crescut cu peste două mii în ultimii doi ani, autorităţile încep o campanie firavă de prevenire. Medicii spun că tinerii care lucrează în străinătate aduc în România o formă mult mai agresivă a virusului care provoacă SIDA.

O organizaţie neguvernamentală şi Institutul de Boli Infecţiose „Matei Balş" încearcă să lupte cu realitatea dură prin cinci panouri pline de graffiti, care sfătuiesc tinerii să aibă grijă de viaţa lor.

Medicii sunt îngrijoraţi pentru că tot mai mulţi pacienţi sunt măcinaţi de un virus nou, mult mai periculos decât cel pe care îl cunoşteau până acum.

„Cei care lucrează în străinătate au adus în România un nou tip de virus, de data asta de tip B", spune Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţiose „Matei Balş".

În paralel, creşte şi numărul de tineri purtători de HIV. Medicii vorbesc despre opt sute de noi cazuri pe an.

„Dacă în urmă cu 2-3 ani erau peste 10.000, acum au ajuns la 12.119", afirmă Iulian Petre, director executiv UNOPA.

Grav este că cei mai expuşi riscului sunt tinerii între 20 şi 24 de ani. În 80% din cazuri, HIV se transmite pe cale sexuală. Mulţi nu se protejează, din bravură sau ignoranţă, spun specialiştii.

Soluţia găsită de Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA şi Institutul de boli infecţioase din Bucureşti este mai mult artistică decât practică.

Au expus în Centrul Vechi din Bucureşti cinci panouri graffiti ce descriu scene din viaţa unor tinerii roşi de temuta maladie.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:05
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou