Berlusconi, atac dur la adresa lui Zelenski: "Judec foarte negativ comportamentul acestui domn"

Mirela Ene, 13 februarie 2023, Ora 08:32

  • print
  • |
berlusconi-atac-dur-la-adresa-lui-zelenski-judec-foarte-negativ-comportamentul-acestui-domn-47459-1.jpg

Fostul premier de dreapta al Italiei, Silvio Berlusconi, l-a atacat dur pe Volodimir Zelenski, acuzându-l pentru războiul izbucnit în țara sa. Potrivit politicianului, acest conflict sângeros ar putea avea o finalitate mult mai rapidă, dacă Joe Biden ar intreveni constructiv în acest război. Ce mesaj a transmis președintele partidului „Forza Italia". 

Fostul premier al Italiei, Silviu Berlusconi, a avut recent o intervenție acidă la adresa lui Volodimir Zelenski, pe care l-aacuzat că a generat războiul din Ucraina, fără să îi piese de pierderile provocate în război și de zecile de mii de oameni morți în urma atacurilor ruso-ucrainene. Poziția sa față de acest război este total diferită de cea a Georgiei Meloni, care s-a delimitat instant de aceaste afirmații, oferind ajutor și susținere Ucrainei.

Declarațiile prietenului lui Putin, Silvio Berlusconi, vin la scurt timp după întâlnirea pe care acualul premier al Italiei a avut-o cu liderul ucrainean la Bruxelles. Berlusconi a susținut că, dacă ar fi fost în continuare premier, acesta nu ar fi inițiat niciodată o astfel de întrevedere.

„Dacă eu aş mai fi fost prim-ministru nu aş fi vorbit niciodată cu Zelenski, pentru că, aşa cum ştiţi, asistăm la devastarea ţării sale şi la uciderea soldaţilor şi a civililor săi", a spus acesta, după participarea la alegerile locale în regiunea Lombardia. 

Cât de ușor s-ar putea sfârși războiul, potrivit fostului premier italian

Acesta vede finalul războiului într-o manieră diferită de cea occidentală, astfel că, ar fi nevoie de o altă abordare a liderului american, care ar trebui să-i promită susținere Ucrainei, de-abia după ce va pune capăt războiului. Berlusconi susține că Volodimir Zelenski va ordona încetarea focului, doar atunci când va obține garanții referitoare la sprijinul primit pentru reconstrucția țării.

"Pentru a obţine pacea, cred că domnul preşedinte al Statelor Unite ar trebui să vorbească cu Zelenski şi să-i spună: „la sfârşitul războiului vei avea la dispoziţie un Plan Marshall de 6, 7, 8 sau 9 miliarde de dolari pentru a reconstrui Ucraina, dar cu o condiţie, aceea ca mâine să ordoni încetarea focului, pentru că nu-ţi vom mai da alţi dolari şi nici alte arme". Numai aşa poate fi convins acest domn să ordone o încetare a focului", a declarat fostul premier italian de dreapta.

În urma declarațiilor sale, Silvio Berlusconi a elucidat orice îndoială referitoare la faptul că partidul pe care îl conduce ar fi sau u de partea Rusiei. O reacție rapidă împotriva declarațiilor făcute fde fostul premier a venit din partea partidului democrat (PD), formaţiune italiană de centru-stânga aflată în opoziţie.

„Astăzi, (Berlusconi) s-a plasat oficial de partea Rusiei lui Putin. Cu asemenea aliaţi în guvern, premierul (Georgia Meloni) să nu se plângă de cum este tratată în UE", a transmis pe Twitter purtătoarea de cuvânt a senatorilor din PD, Simona Malpezzi.

În ciuda lipsei de empatie și susținere a lui Berlusuconi față de Ucraina, guvernul de la Roma a dat asigurări cu privire la susținerea „fermă" a Ucrainei în faţa invaziei ruse.

„Sprijinul faţă de Ucraina din partea guvernului italian este ferm şi hotărât, cum este menţionat clar în programul şi în toate voturile parlamentare ale coaliţiei care susţine executivul", a transmis o sursă din cadrul guvernului italian.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:26
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou