Bode către deputații USR: "Mă surprinde anduranța pe care o aveți la penibil și ipocrizie"

Anca Bratu, 6 februarie 2023, Ora 17:55

  • print
  • |
bode-catre-deputatii-usr-ma-surprinde-anduranta-pe-care-o-aveti-la-penibil-i-ipocrizie-47415-1.jpeg

„Mă surprinde anduranța pe care o aveți la penibil și la ipocrizie", le-a spus Lucian Bode deputaților USR. El respinge acuzațiile de plagiat din moțiunbea simplă depusă de USR și Forța Dreptei. „Până la dezertarea USR de la guvernare, nu a interesat pe nimeni teza mea de doctorat", mai spus Bode. 

„Este evident că aveți idei puține și fixe, deci nu pot să mă declar suprins de ideea voastră de a mai depune încă o moțiune. Recunosc că mă surprinde anduranța pe care o aveți la penibil și la ipocrizie", spune Lucian Bode. 

El afirmă că motivul ședinței de luni este „să asistăm la abuzarea unui mecanism constituțional în scop electoral, să se mai audă de cele două formațiuni de dezertori".

„Până la dezertarea USR de la guvernare, nu a interesat pe nimeni de teza mea de doctorat. Tot până la dezertarea USR de la guvernare cheltuiau bani să-și laude cei câțiva primari. Acum au cheltuit milioane de lei pe injurii, instigare la ură și acuzații fără temei", adaugă Bode.

Bode a declarat că USR este „condus de un pui de securist înconjurat de o gașcă de bezmetici".

„Așa arată conducerea USR astăzi, iar strategia lor a avut un singur efect - au dus USR la un minim istoric, 6-8%. (...) Astăzi niște analfabeți funcțional încearcă să mă denigreze, mă răsticnesc în piața publică cu privire la parcursul meu academic și profesional. revenind la teză, în 2018, respectând absolut toate reglementările și standardele în vigoare atunci, în urma susținerii publice teza mea a primit calificativul foarte bine și distincția Magna cum laude din partea unei comisii de doctorat din care au făcut parte personalități recunoscute în spațiul academic și care au coordonat sute de doctoramnzi în cariera lor. Ulterior, în 2019, timp de 10 luni CNATCU a analizat în amănunt teza și a decis să o valideze", mai spune ministrul de Interne.

El întreabă „cum e posibil ca în 2018 UBB să certifice calitatea tezei și să propună susținetrea public, apoi în 2019 CNATCU să valideze teza, iar în 2022 aceeași UBB să recomande îndreptarea unor erori de citare prin erată, ca mai apoi în 2023, la presiunea politică a USR să-și îngroape absolut toate evaluările anterioare".

„Ceea ce au făcut câțiva mușterii USR de la UBB, în frunte cu dacian Dragoș, președintele Comisiei de etică de la UBB și atenție beneficiarul susținerii USR pentru ocuparea unor funcții publice în perspectiva adoptării ultimei hotărâri nu are nicio legătură cu realitatea sau cu respectarea legii", încheie Bode.

Parlamentarii USR și Forța Dreptei au depus miercuri o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode: „România merită un negociator în dosarul Schengen care să fie privit cu respect de partenerii europeni".

„Considerăm că România merită să aibă un șef al polițiștilor care să nu fie hoț și considerăm că România merită un negociator în dosarul Schengen care să fie privit cu respect de partenerii europeni", spunea Cristian Seidler, deputat USR.

Documentul, intitulat „România merită mai mult decât hoți în funcții publice", este semnat de parlamentarii USR și partidului Forța Dreptei.

„Scopul prezentei moțiuni este acela de a atrage atenția asupra întârzierii nepermise într-o funcție guvernamentală a unui om care nu o merită, așa cum nu-și merită titlul academic sau respectul oricărui om care a muncit cinstit în această țară. Încă-ministrul de Interne Lucian Bode nu numai că refuză să își asume responsabilitatea pentru propriile fapte, dar, cu un insultător tupeu, încearcă să mute discuția pe un teren al banalelor schimburi de replici politice. În paralel, declanșează o ofensivă juridică dublată de o campanie mediatică menită să prezinte o realitate parțială, mincinoasă și, pe alocuri, de-a dreptul ridicolă", potrivit textului moțiunii USR și Forța Dreptei, scrie stiripesurse.ro.

 

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:08
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou