China ridică tonul în relația cu SUA! "Dacă nu apasă pe frână, se va ajunge la conflict și cine va suporta consecințele catastrofale"

Florentina Șerbănescu, 7 martie 2023, Ora 11:54

  • print
  • |
china-ridica-tonul-in-relatia-cu-sua-daca-nu-apasa-pe-frana-se-va-ajunge-la-conflict-i-cine-va-suporta-consecintele-catastrofale-47583-1.jpg

Statele Unite ar trebui să își schimbe recentele politici greșite față de China, altfel vor urma „conflicte și confruntări", a declarat marți ministrul chinez de externe, citat de Reuters. 

Statele Unite s-au angajat mai degrabă în acțiuni de combatere și reprimare a Chinei decât într-o competiție corectă sau bazată pe reguli, a declarat ministrul de externe Qin Gang într-o conferință de presă la Beijing, în marja unei reuniuni anuale a parlamentului, scrie hotnews.ro.

„Percepțiile și opiniile Statelor Unite asupra Chinei sunt serios distorsionate. Consideră China drept principalul său rival și cea mai importantă provocare geopolitică. Acest lucru este ca și cum primul nasture de la cămașă ar fi pus greșit", a declarat Qin.

Relațiile dintre cele două superputeri sunt tensionate ceva vreme din cauza mai multor probleme, printre care Taiwanul, comerțul și războiul din Ucraina, dar s-au înrăutățit după controversa legată de balonul de spionaj doborât luna trecută.

Statele Unite afirmă că stabilesc bariere de siguranță în relațiile cu China și că nu caută un conflict, dar ceea ce înseamnă asta în practică este că China nu ar trebui să răspundă verbal sau prin acțiuni atunci când este calomniată sau atacată, a declarat Qin

„Acest lucru este pur și simplu imposibil", a spus el.

„Cine va suporta consecințele catastrofale?

„Dacă Statele Unite nu apasă pe frână și continuă să meargă cu viteză pe o cale greșită, niciun fel de bariere de siguranță nu vor putea preveni deraierea, care va deveni conflict și confruntare și cine va suporta consecințele catastrofale?", a continuat înaltul oficial chinez.

De asemenea, în timpul conferinței de presă de marți, Qin a declarat că o „mână invizibilă" face presiuni pentru escaladarea războiului din Ucraina, fără a preciza la cine se referă.

„Mâna invizibilă se folosește de criza ucraineană pentru a servi anumite agende geopolitice", a spus Qin, reiterând totodată apelul Chinei la dialog.

Pe de altă parte, el a afirmat că Beijingul trebuie să avanseze în relațiile sale cu Moscova pe măsură ce lumea devine mai turbulentă.

Qin a declarat că interacțiunile strânse dintre președintele Xi Jinping și președintele Vladimir Putin au oferit o ancoră pentru relațiile dintre China și Rusia. El nu a dat un răspuns definitiv atunci când a fost întrebat dacă Xi va vizita Rusia după sesiunea parlamentară din China, care mai durează încă o săptămână.

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:03
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou