Dacă dai în mine, dai în fabrici şi uzine

Sorin Ovidiu Bălan, 29 septembrie 2022, Ora 10:07

  • print
  • |
daca-dai-in-mine-dai-in-fabrici-si-uzine-46836-1.jpg

 

Dacă dai în mine, dai în fabrici şi uzine

După dezvăluirile din numărul trecut al ziarului nostru despre preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, domnia sa a crezut de cuviinţă să facă o conferinţă de presă, în care să lămurească oamenii că este nevinovat, că este de fapt victima unei campanii orchestrată împotriva lui, pentru că la DGAPS este un buget mare şi mulţi au vrut să se înfrupte din el.

Aici se contrazice pentru prima oară. Sau, mai bine zis, se dă de gol. Suntem în posesia unei înregistrări în care domnul Beianu îl anunţă într-o discuţie în biroul său pe vechiul şef de la DGAPS că a decis să-l dea afară, că asta-i viaţa, şi va pune în loc un om de-al lui. Fără experienţă în domeniu, dar un om de-al lui. Aşa că oare cine a râvnit la borcanul cu miere? Mai mult, că fostul şef a fost dat afară abuziv, o dovedeşte şi faptul că acesta a câştigat în instanţă procesul cu CJ Giurgiu.

Să lucrăm în continuare cu materialul clientului, că de-aia a făcut conferinţa de presă. Domnul Beianu foloseşte tactica activiştilor de partrid din anii 50, care îşi ascundeau prostia şi incompetenţa în spatele sloganului: „Dai în mine, dai în fabrici şi uzine”! Pentru că preşedintele CJ Giurgiu se ascunde în spatele funcţiei pe care vremelnic o ocupă. Afirmă că judeţul Giurgiu este în plin avânt revoluţionar de reconstrucţie, investitorii vin grămadă, se calcă pe picioare la uşa dumnealui care să intre mai repede. Giurgiu ar fi strălucit în soare, dar aşa, fiind domnia sa denigrat, nu va mai veni nici un investitor. Aşa că articolele apărute în ziarul nostru vor face ca judeţul Giurgiu să rămână în continuare unul dintre cele mai sărace din ţară, investitorii fugind mâncând pământul atunci când au aflat că două fete de la casa de copii din localitate, două minore, sunt gravide. Fapte care, se ştie, orice tratat de economie consemnează, alungă investitorii de nu se văd.

Apoi, domnul Beianu devine sentimental. Recunoaşte că vizitează casele de copii şi, ca orice om, nu se poate ataşa de toţi locatarii lor la fel. De unii mai mult, de alţii mai puţin. De cei, sau mai exact cele de care s-a ataşat mai mult, întâmplarea face că, deşi minore, sunt şi gravide.

Continuăm cu materialul clientului. Cităm: „Pe mine nu m-a întrebat nimeni dacă vreo virgulă din acest material este adevărat.” Cu alte cuvinte, nu i s-a cerut, aşa cum este deontologic, părerea. Listingul telefonului meu îl contrazice însă. Chiar în timpul anchetei am fost sunat, repet, el m-a sunat pe mine, ca să-mi ceară să nu mai scriu nimic. De asemenea, un acolit al dumnealui m-a sunat pentru acelaşi motiv. L-am rugat să-mi răspundă în scris la câteva întrebări. Nu am văzut răspunsurile nici până în ziua de azi.

Despre dosarele lui Cristi Miu pentru conducere fără permis, Beianu recunoaşte că acesta le are, dar că ceea ce declară tânărul, că preşedintele CJ l-a ajutat să scape de ele, nu este deloc adevărat. Atunci cum să fi scăpat, când însuşi Miu ne-a declarat: „M-au prins de 7-8 ori. De data asta eram sigur că mă arestează, dar m-a scăpat domnul preşedinte. Pe 10 octombrie am din nou proces, şi domnul preşedinte mi-a spus să stau liniştit. Cel mult voi lua cu suspendare”. Şi pentru că tot am ajuns la acest subiect, poate ne ajutaţi să înţelegem şi noi. Când Miu a fost prins conducând fără permis un moped, dosarul s-a închis pe motiv că… nu a putut fi identificat mopedul şi anchetatorii nu şi-au putut da seama dacă pentru el trebuia permis sau nu. Totuşi, cum s-a întâmplat asta este mai greu de înţeles. Cum adică nu a fost identificat mopedul? Pentru a constata dacă are permis, Miu a fost oprit. I s-au cerut actele. Oprit înseamnă că mopedul stătea pe loc. Şi atunci, cum nu poate fi identificat, tocmai pentru a se vedea dacă este nevoie de permis pentru el sau nu. A dispărut singur mopedul în ceaţă, în timp ce Miu era controlat de acte? Ar fi primul caz paranormal de moped care dispare de la faţa locului, mergând singur.

În legătură cu dusul fetelor la cabinetul de ginecologie, Beianu afirmă: „Tot ce scrie acolo sunt invenţii”. De scris, scrie ceea ce este înregistrat şi filmat. Care nu mai sunt invenţii decât în capul domnului Beianu. Pe formatul electronic al ziarului nostru, puteţi vedea filmul când fetele, una dintre ele fiind Alexandra, cea cu care este pozat de gât Beianu în cârciumă, sunt duse la spital, dar şi imagini din interiorul spitalului, unde cele două fete aşteaptă în dreptul cabinetului de ginecologie, unde ulterior sunt invitate de către o asistentă.

Tot în această conferinţă de presă, domnul Dumitru Beianu face o afirmaţie extrem de gravă. Nu o dezvăluim deocamdată. O verificăm şi dacă este aşa cum credem noi, la Giurgiu va fi iureş mare.

Sorin Ovidiu Bălan

 

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
01:22
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou