O jurnalistă americană l-a dat pe Donald Trump în judecată! Fostul președinte al SUA este acuzat de viol!

Anca Bratu, 25 noiembrie 2022, Ora 16:09

  • print
  • |
donald-trump-fostul-pre-edinte-al-sua-viol-47005-1.jpeg

O jurnalistă americană, E.Jean Carroll (78 de ani) care îl acuză pe Donald Trump (76 de ani) că a violat-o în anii 1990, și-a relansat, ieri, acțiunea în justiție împotriva fostului președinte al SUA, datorită unei noi legi din din New York care protejează victimele agresiunilor sexuale, informează AFP.

Editorialista revistei Elle  și scriitoarea americană l-a dat în judecată pe Donald Trump pentru că ar fi violat-o în anii '90. Procesul a fost intentat în statul New York și se desfășoară pe baza unei noi legi intrate în vigoare. Conform acestei legi, victimele au la dispoziție un an să acționeze în judecată agresorii pentru fapte care s-au prescris deja în baza Statutului Limitărilor. 

E.Jean Carroll l-a acuzat de defăimare pe Donald Trump, pentru că în iunie 2019 a calificat drept "minciună completă" acuzațiile sale de viol, care s-ar fi petrecut într-o cabină de probă a unor magazine din New York în 1995 sau 1996. 

Președintele republican în exercițiu (2017-2021) i-a răspuns că nu a întâlnit-o niciodată și că ea nu este genul lui de femeie. În afară de acestea, avocații lui Trump au afirmat mereu că în 2019 el era protejat de imunitatea sa de președinte al SUA. În ceea ce privește acuzația de viol, E.Jean Carroll nu a putut depune o plângere în 2019, deoarece pretinsele fapte erau deja prescrise. 

Însă pe 24 noiembrie 20121 a intrat în vigoare noua lege. 

Prin urmare, cabinetul de avocatură Hecker și Fink, care o reprezintă pe Carroll, și justiția federală din Manhattan au dat publicității, ieri, mai multe documente judiciare prin care îl acuză pe Donald Trump de 'viol" și cer proces civil în 2023, pentru a obține daune-interese.

Una dintre avocatele lui Trump, Alina Habba, spune că "deși respectă și admiră persoanle care rup tăcerea, acest caz este, din păcate, un abuz al acestei legi și riscă să delegitimeze credibilitatea victimelor reale". 

În introducerea la plângere care este acum admisă și care relatează toate faptele, Donald Trump este acuzat că "în urmă cu 27 de ani, în marele magazin de lux Bergdorf Goodman de pe Fifth Avenue în New Yprk, a apucat-o pe E. Jean Carroll, imobilizând-o și lipind-o, cu umărul său, de peretele unei cabine de probă și a violat-o".

Reclamanta a păstrat tăcerea asupra acestui viol timp de 20 de ani, înainte de a povesti prin ce a trecut într-o carte publicată la sfârșitul anilor 2010, pe valul mișcării #MeToo lansată în 2017 împotriva violenței femeilor. 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:45
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou