Fost ministru al opoziției ucrainene, băgat în spital

Valeriu Daniel, 13 ianuarie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
fost-ministru-al-opozitiei-ucrainene-bagat-in-spital-37372-1.jpg

Fostul ministru de interne ucrainean și actual lider al opoziției, Iuri Luțenko, a fost spitalizat și se află la terapie intensivă după ce a fost agresat cu brutalitate într-o ciocnire a manifestanților pro-europeni cu forțele de ordine.

Zeci de manifestanți s-au reunit vineri seară în fața tribunalului care îi condamnase în ajun la șase ani de închisoare pe trei cetățeni acuzați că au vrut să doboare în 2011 o statuie a lui Lénin în apropiere de aeroportul orașului.

Televiziunea ucraineană a arătat mai multe persoane transportate de brancardieri spre ambulanță. Site-urile de informații online ale opoziției ucrainene au publicat fotografii și videoclipuri prezentându-l pe Luțenko cu bandaj pe cap și un pansament care îi acoperea ochiul drept.

Irina Luțenko a declarat că soțul său a fost lovit în cap cu bastoanele de forțele de ordine, în timp ce încerca să intervină pentru a pune capăt violențelor. „A fost dus la terapie intensivă și va rămâne sub observație", a declarat ea postului de știri al opoziției Hromadske.

Luțenko, în vârstă de 49 de ani, este un membru influent al guvernului pro-occidental al fostului premier Iulia Timoșenko. El a fost trimis la închisoare în 2010 și a fost eliberat în aprilie anul trecut, la presiunea Uniunii Europene.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:29
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou