Negocieri cu Mircea Băsescu pentru libertatea lui Bercea Mondial, cu sacoșa plină cu euro

Cristian Blănuţă, 19 iunie 2014, Ora 13:10

  • print
  • |
negocieri-cu-mircea-basescu-pentru-libertatea-lui-bercea-mondial-cu-sacosa-plina-cu-euro-41107-1.jpg

Fratele preşedintelui a fost filmat când negocia eliberarea interlopului Bercea Mondial din închisoare. Fiul acestuia, Florin Anghel, a făcut publice înregistrările în care Mircea Băsescu confirmă că a primit 250.000 de euro pentru eliberarea lui Bercea. Imaginile au ajuns la procurori şi joi seară au fost făcute publice.

Mircea Băsescu şi Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, au purtat o discuţie din care reiese că s-au plătit sute de mii de euro pentru a se încerca eliberarea cunoscutului interlop. Mai mult, din înregistrări reiese că şi Traian Băsescu ar fi ştiut despre situaţia lui Bercea Mondial.
Într-o filmare cu camera ascunsă, Mircea Băsescu şi Florin Anghel vorbesc despre sute de mii de euro şi despre pedeapsa de şapte ani jumătate de închisoare, primită de Sandu Anghel, potrivit rtv.net.

Florin Anghel îi cere ajutorul lui Mircea Băsescu pentru a-şi scăpa tatăl, iar, în context, afirmă că ar fi dat deja un milion de euro pentru eliberarea lui Sandu Anghel.
Iată mai jos dialogul dintre cei doi, în care Mircea Băsescu recunoaşte că a primit 250.000 de euro:

Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial: Voiam să te întreb ceva, te rog eu, tu ştii ce mi-a zis el? Prima dată, atunci când i-a luat pe ăia 350.000 de euro...Te-ai dus matale cu el în maşină şi i-aţi dus la Bucureşti? Aşa-i?

Mircea Băsescu: Nu.

Florin Anghel: Dar ţi i-a adus?

Mircea Băsescu: Măi, să ştii că mi-a dat.

Florin Anghel: Ţi-a dat, dar o parte din ei, unde e, mă, mânca-ţi-aş?

Mircea Băsescu: Dar să ştii că la mine a ajuns

Florin Anghel: Toţi?

Mircea Băsescu: La mine au ajuns 250.000..

Florin Anghel: Atâta?

Mircea Băsescu: Da.

Florin Anghel: Şi la el e restul?

Mircea Băsescu: Eu de aia eram curios atunci când mi s-a pus mormanul ăla de dolari în braţe. Deci, la mine atât a ajuns, să ştii.
Florin Anghel: Să trăiţi, domnu' comandant, terminaţi suntem, mânca-ţi-aş!

Mircea Băsescu: Cred.

Florin Anghel: Terminaţi.., nu că credeţi că suntem terminaţi...Suntem terminaţi, nu jucărie. Domnu' comandant, eu nu mă mai înţeleg cu Marian. Se laudă pe la ăia pe acolo pe la Drăgăneşti că suntem nişte proşti. Că a luat banii de la noi şi şi-a luat maşină pe banii noştri! Te rog să mă crezi! Aşa au zis muncitorii ăia ai lui. Să mor io dacă te mint. Nu ştiu ce să facem, că nu mai o ducem... Prima şi prima dată când a venit la noi, ştii ce ne-a zis? Că l-ai trimis matale ca să vină el, ca să ia alea, ca să te forţeze el pe matale, să fii matale mai obligat ca să-i dai drumul lui tata.
În discuţie apare şi numele preşedintelui Traian Băsescu, despre care fratele său spunea că ştie foarte bine povestea:

Mircea Băsescu: Eee...eu am făcut tot ce am putut.

Florin Anghel: Stai să-ţi zic, când l-ai trimis matale să ia ăia 350.000, i-am adus alea, v-am adus alea şi după aceea v-am mai adus ăia 250.000. Şi când i-am adus pe ăia 250.000, ştii ce mi-a zis? Că matale deja ai dat un milion de euro ca să-l scapi...şi acuma? Uită-te, mânca-ţi-aş, şapte ani jumătate! Domnu' comandant, aici nu e vorba de avocată, aici nu e vorba de judecător, aici e vorba de politică, că  e finu' lui Băsescu şi să dăm din ăsta în ăla. Dar eu ce zic, mânca-ţi-aş,  să vă duceţi să puneţi mâna să-l scoateţi că moare ăla acolo, mă nene, mă!

Mircea Băsescu: Deci, eu ce mai sper, nu-i vorba de.., tot ce mai sper...

Florin Anghel: Dar cu Traian (n. red. - Traian Băsescu) nu ai vorbit, mânca-ţi-aş? La Traian de ce nu trimiţi, să facă el acolo?

Mircea Băsescu: Ştie, mă, crezi tu că nu ştie?

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:46
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou