Parlamentari, intrați în mină! Nu vă fie frică, exploatarea se va face cu 200.000 de tone de cianuri!

Mihai Bărbuliceanu, 3 octombrie 2013, Ora 10:28

  • print
  • |
parlamentari-intra-i-in-mina-nu-va-fie-frica-exploatarea-se-va-face-cu-200-000-de-tone-de-cianuri-34631-1.jpg

Zgonea, Ponta, Șova & Co, pentru Roșia Montană

Niște „băieți deștepți" școliți în șmecherii financiare, au venit prin 1995, cu ceva mărunțiș, 10.000 de lire sterline, au facut câteva hârtii cu niște corupți, de la o societate comercială românească și au inventat povestea de la Roșia Montană. Au emis apoi acţiuni scumpe pe piaţa bursieră canadiană, fără acordul statului român, câştigând ei, de capul lor, sute de milioane de dolari, fără să facă aproape nimic, de la niște fraieri, de peste ocean, amețiți de mirajul Eldorado. Apoi, prin tranzacții succesive, ne-au dat pe mâna mafiei financiare mondiale.

Acum, în 2013, grupurile de interese obscure, din spatele Roșia Montană Gold Corporation, au început să ceară, indirect, dar tot mai vocal, prin gurițele televizate ale unor fătălăi, cu mofturi de miniștri și prim-miniștri, despăgubiri, de două... ba chiar de patru miliarde de dolari, de la.... statul român!

Aici domnii Ponta, Șova, Zgonea & Co ne-au făcut! Prin aducerea legii în Parlament au dublat loviturile și țepele trase românilor și României! Orice am face gașca de șmenari transnaţionali de la RMGC vor ieşi în câştig, susținuți de hahalerele astea juriste și politicianiste, care s-au aciuat prin Parlamentul și în Guvernul acestei țări oropsite.

Diversiunea Roșia Montană are două fețe, una mai sinistră decât cealaltă.

În ambele situații condiția esențială este introducerea acestui contract controversat, neconstituţional, având clauze secrete, privind bogăţiile solului şi subsolului României, încheiat între doi ACȚIONARI, asociați în RMGC, pe ordinea de zi a PARLAMENTULUI ROMÂNIEI!

Scopul?

Se crează premisele legitimizării acestei înțelegeri de natură privată și speculativă, denaturând probele și responsabilitățile pentru actele și faptele de natură penală comise până acum, angajând întreaga societate românescă în răspunderea materială, prin acest "aranjament" avocățesc, antiromânesc.

Prima diversiune

În cazul că se dă câștig de cauză "ecologiştilor", domnul ȘOVA ne spune la televizor, cu mecla lui de a toate știutor, în ale avocaților: "să nu spunem că nu ne-a spus..." Ce?

Că știe el că RMGC va primi despăgubiri de la România, pentru investiții de 550 de milioane de $, plus profit minim calculat la 1.200 $/ uncie, pentru 240 de tone de aur? Adicătelea, cu alte vorbe, tot la vreo 2-4 miliarde de $? Dar bineînțeles, numai în funcție de ce va stabili comisia parlamentară!

Și după? Să te ții procese neicușorule! Cu firme de avocați... cu contracte și bonusuri de zeci de milioane de euro sau dolari plătite de la Bugetul României... Poate ne spune Casa de avocati Șova & Asociații și la ce TRIBUNAL SRL, de peste mări și țări, se va judeca "procesul"? Poate la "Centrul Internațional pentru Soluționarea Disputelor de Investiții" de la Washington, că tot e la modă?

A doua diversiune

Domnii parlamentari, foarte pricepuți și foarte impresionați de caii verzi (pardon, aurii) de pe pereții galeriilor române din „muzeul Rosiei Montane", vor face raportul favorabil contractului cu RMGC. Și de aici, ține-te bine națiune!

Peste 200 - 250.000 DE TONE DE CIANURI VOR FI ADUSE ÎN ROMÂNIA, în următorii ani, plătite cu vreo 3 miliarde de dolari/aur exras din exploatările de suprafață de la Roșia Montană. Nu din galeriile subterane pe unde vrea Zgonea să-i bage pe parlamentari? Hmmmm! Oare au dosit licența aia de exploatare, de prin 1995/'97, acolo în galerie? Licența aia de ne spune Șova ca e secretă!

Hai să-i ajutăm puțin puțin, "să nu spună că nu le-am spus"... Licența aia pe care o ține Șova la SECRET, de nu trebuie s-o vadă lumea, dată cu 10.000 de lire sterline, se referă la exploatarea resurselor minerale din zăcămintele aurifere neatinse? Nu cumva contractul ăla, de 2% redevență, se referă la aurul din procesarea vechilor iazuri de decantare și la niște "halde"?

Mai e ceva! Nu cumva, cantitatea de cianuri, de 12-14.000 de tone pe an, pentru exploatarea de la Roșia Montană, este de 10-15 ori mai mare decat cantitățile folosite în toate exploatările aurifere, similare, din Europa? Neicușorilor, aveți de gând să auduceți în România și cianuri de "mâna a doua", rezultate de la celelalte exploatări europene?

Oricum ai da-o băieții ăștia ne-o trag! Dar pentru furia poporului trebuie pregătiți și niște fraieri care s-ar putea să ramână în istorie.

Așa că stimabili parlamentari, vă trimite Zgonea, Ponta, Șova & Co, acum, pe banii contribuabililor, să vizitați muzeul de la Roșia Montană... Decontul îl veți face însă, în viitor, singuri, pentru o fraudă de proporții sau ca responsabili pentru crime împotriva umanității! La alegere.. în timp ce pontosul își va șterge lăbuțele murdare pe dosul pantalonilor lipiți de popoul lui mare și cam hărtănit pe la Paris, pe la Miami și prin alte locuri!

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:28
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou