Pleacă ai noştri, vin ai noştri, la Primăria Sectorului 2

Sorin Ovidiu Bălan, 7 noiembrie 2022, Ora 13:50

  • print
  • |
pleaca-ai-nostri-vin-ai-nostri-la-primaria-sectorului-2-46957-1.jpg

 

Pleacă ai noştri, vin ai noştri, la Primăria Sectorului 2

Unul dintre obiectivele cele mai îndrăzneţe pe care Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, pe care și l-a propus încă din campania electorală, a fost să distrugă mafia gunoaielor și a celor de la Administrația Domeniului Public Sector 2 (A.D.P. Sector 2). S-a tot vorbit despre această mafie a gunoaielor, care, deşi nu pare, aduce lunar foarte mulţi bani celor cărora li se dau contractele de către primărie. Şi s-a ţinut de cuvânt. De distrus, a distrus, dar nu mafia gunoaielor. Ci a preluat pe persoane fizice această mafie. În sensul că i-a înlocuit pe cei vechi, cu oameni de-ai lui de încredereai lui şi ai partidului. Că lipirea afişelor trebuia şi ea răsplătită în vreun fel. Şi cum altfel, decât cu bani de la buget. Că doar nu era să scoată partidul bani din visteria proprie.

În scurt timp după ce a lansat această chemare mobilizatoare împotriva mafiei gunoaielor şi a ajuns să ocupe funcţia de edil al Sectorului 2, primarul l-a numit pe Cătălin Lupaşcu, să coordoneze amvelopările blocurilor și controlul comercial al firmelor din sector.  I-a venit imediat alături Florescu Victor Sebastian, de meserie, director prin primării. Nu contează care. În afară de experienţa care îl recomanda, Florescu fost director economic la Administrația Domeniului Public Sector 1 (A.D.P. Sector 1), mai avea încă o calitate. Este un  apropiat al lui Cristian Dan Popescu,  nimeni altul decât coordonatorul campaniei electorale a USR. Florescu a intrat, gata încălzit, în echipa care controla licitațiile privind amenajarea domeniului publci. 

Nu putem spune că domnul primar Radu Mihaiu nu şi-a ţinut promisiunea din campanie. I-a dat afară pe cei care, prin firmele lor privilegiate dijmuiau bugetul sectorului. Şi a pus oameni de încredere. Chiar în funcţii cheie. Anveloparea blocurilor, controlul firmelor şi organizarea licitaţiilor pentru semănatul de panseluţe, cele trei chei de la cu care se deschide fără greş puşculiţa Sectorului 2, dacă tot am vorbit de chei.

Să vedem însă acum cine sunt personajele pe care domnul primar le-a pus în prima linie să lupte cu mafia din primăria pe care tocmai o luase în primire.

În 2021, cotidianul „Gândul” publica lista unor scandaluri din cadrul USR Plus cu privire la promovarea unor membri de partid cu ceva scame pe trecut. Printre ei și Cătălin Lupașcu, și Florescu Victor Sebastian.

“– Cătălin Lupașcu, Consilierul lui Radu Mihaiu la Primăria Sector 2, ex Forța Civică, fost șef de campanie și apropiat al lui Dan Cristian Popescu, respins de PLUS Sector 2 pe motive de integritate

– Victor Florescu, numit City managerul Primăriei Sector 2, ex Primăria Voluntari, ex Niro Group, ex firme căpușă implicate în licitații trucate, ex director economic ADP S1, ex director economic Compania Municipală de Parking, apropiat PSD (Pandele, Firea, Tudorache), actual membru PNL” – se arată în  cotidianul “Gândul”. Acesta este primul luptător al lui Radu Mihaiu, cu mafia din primărie.

Să-l vedem şi pe cel de-al doilea. În 2005 – 2006  Florescu Victor a lucrat la SC ”Apă și Canal” Voluntari și Compania Municipală ”Parking București” SA. În acelaşi timp, Florescu a fost pus să  şi ”SC SUPERCOM SA” firma de salubrizare a sectorului 2.

 Radu Mihaiu a atacat firma de salubritate SUPERCOM, invocând licitații frauduloase, o mafie a deșeurilor și „înțelegeri în spatele uților închise”, aspecte pe care le invoca asupra firmei de salubrizare despre care spunea că care era apropiată de UNPR și PSD. Numai că, dintr-o dată liniște. De când însă acerlaşi Florescu, coruptul de dinainte de campanie, a devenit om de bază a lui Mihaiu, s-a metamorfozat în băiat bun. Şi astfel, nu s-a mai găsit niciun vinovat de fraudele pe care actualul primar le acuza în campania electorală.

Cât despre Administrația Domeniului Public Sector 2 (A.D.P. Sector 2), şi aici lucruile merg strună de când a venit omul lui Mihaiu. Nimic de reproşat.

Dar uriaşa corupţie pe care Mihaiu a găsit-o în Sectorul 2, nu putea fi doborâtă doar cu doi oameni, fie ei şi din garda veche, adică luptători care cunoşteau bine dedesubturile afacerilor, pentru că fix ei le păstoreau pe cele mai multe. 

Aşa că mai apare un personaj de încredere. Se numeşte Bogdan Gârbu. Calificat şi el pentru munca în primărie, pentru că în trecut a fost omul de casă al lui Robert Negoiţă. El ocupă funcţia de director general de administrare al patrimoniului imobiliar – D.G.A.P.I. Sector 2, cel care gestionează întreg patrimoniul unităților de învățământ. Am putea spune, încă o cheie pentru deschis puşculiţa bugetului local.

Şi lupta anticorupţie continuă, cu soldaţi căliţi în administraţia locală, care sar dintr-o barcă în alta.

Sorin Ovidiu Bălan

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:51
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou