PONTA îi cere DEMISIA lui BĂSESCU

Cristian Blănuţă, 19 iunie 2014, Ora 13:17

  • print
  • |
ponta-ii-cere-demisia-lui-basescu-41108-1.jpg

Premierul Victor Ponta i-a cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu, după scandalul în care este implicat fratele preşedintelui, Mircea Băsescu.

Premierul a adăugat că dacă preşedintele a făcut ceva în acest scandal legat de Mircea Băsescu - Bercea Mondial ia în calcul şi "suspendarea preşedintelui".

Victor Ponta i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu să demisioneze după ce în presă au apărut informaţii compromiţătoare legate de fratele preşedintelui, Mircea Băsescu.
"Traian Băsescu ar trebui să demisioneze", a spus Ponta, care a adăugat că nu a văzut o implicare a preşedintelui Băsescu în acest scandal.


"Ar trebui să demisioneze, ne-a vorbit nouă ani şi jumătate despre independenţa justiţiei, este foarte important ce va decide preşedintele", a spus premierul.

Premierul Ponta a adăugat că acum este "adevăratul test al independeţei justiţiei", deoarece trebuie să "se facă dreptate când e vorba de fratele preşedintelui", potrivit Gandul.info.

"Daţi-mi voie să nu cad în plăcere de a fi din nou procuror cum a fost atâţia ani, eu vorbesc despre un principiu fundamental, al faptului că justiţia dă în acest moment adevăratul test al independenţei, e uşor să îi anchetezi pe alţii care sunt duşmanii lui Băsescu, acum trebuie să faci dreptate când este vorba de fratele preşedintelui şi că preşedintele, inevitabil, prin poziţia pe care o ocupă creează o stare de neîncredere şi fiecare român spune probabil, domnule e fratele preşedintelui, nu va păţi niciodată nimic. Repet, acum vedem dacă discursul despre cât de dragă îi este justiţia domnului preşedinte Băsescu şi cât de mult ţine la instituţiile statului se va aplica când este vorba de el însuşi. Dacă nu, înseamnă că totul a fost o vorbă în vânt", a spus Victor Ponta.

Antena 3 a făcut publice, miercuri seară, înregistrări audio-video din care rezultă că fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a primit 250.000 de euro pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare şi că şeful statului ar fi ştiut despre acest demers.

Înregistrările au fost difuzate în prezenţa lui Pavel Abraham, avocatul fiului lui Bercea Mondial, care a afirmat că familia acestuia a decis să le facă publice în contextul unor "suspiciuni cu privire la seriozitatea cu care se face ancheta" legată de plângerea pe numele lui Mircea Băsescu, pentru un presupus trafic de influenţă.
Astfel, pe post au fost prezentate mai multe înregistrări audio ale unor discuţii ce ar fi fost purtate, potrivit realizatorului emisiunii şi celor care le-au pus la dispoziţie, de Mircea Băsescu şi Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, care le-ar fi înregistrat pe ascuns. Înregistrările audio au fost prezentate împreună cu imagini filmate într-un birou, în care apărea fratele preşedintelui, discutând cu o persoană ce părea că înregistrează conversaţia, cu telefonul mobil sau cu o cameră ascunsă, şi nu apare în filmare.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:16
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou