Provocare și sfidare incredibilă la adresa României: Iohannis, somat să predea Transilvania

Ştefan Diaconu, 31 ianuarie 2023, Ora 20:15

  • print
  • |
provocare-i-sfidare-incredibila-la-adresa-romaniei-iohannis-somat-sa-predea-transilvania-47372-1.jpg

Provocare și sfidare incredibilă la adresa României: Iohannis, somat să predea Transilvania

Printr-un document denumit „Declarația de independență a Transilvaniei” transmis de un așa zis președinte al Comitetului pentru Independența Transilvaniei, Partium și Banat, președintele României Klaus Iohannis este somat să predea administrația țării până la 15 iunie 2023.

 „Guvernul României să predea întreaga administrație a Transilvaniei până cel târziu la 15 iunie 2023”

Szokocs Laszlo, președinte al Comitetului pentru Independența Transilvaniei, Partium și Banat, care acum locuiește la Viena, i-a transmis președintelui Klaus Iohannis un document prin care declară că Transilvania a devenit „independenta”.

„În fiecare an România sărbătorește Marea Unire din 1918, dar cetățenii din Transilvania, Partium și Banat nu au de ce să sărbătorească pentru că din păcate, în 1920, la doi ani de la Unire, Bucureștiul ne-a luat totul. Ne-a luat autonomia, a dizolvat guvernul Transilvaniei, ne-a deposedat de toate drepturile și a instituit o constituție și legi care nu ne servesc interesele noastre. Pe scurt, de 100 de ani, Bucureștiul refuză să facă compromisuri cu noi”, se susține în „declarația de independență”, transmisă de șeful acestui comitet.  

„Slovacii, moldovenii, bosniacii, croații, slovenii, lituanienii, ucrainenii, letonii, estonienii – cu alte cuvinte, toate țările din Europa Centrală și de Est și-au câștigat independența în ultimii 33 de ani, doar cetățenii din Transilvania, Partium și Banat sunt încă supuse opresiunii și exploatării celor de la București, și din păcate acest lucru se întâmplă în cadrul Uniunii Europene.

Independența a fost visul multor țări și popoare în ultimii 1.000 de ani, cetățeni ai peste 100 de tari, printre care Statele Unite, Malta, Singapore, Brazilia, Grecia, India, Maroc, Olanda, Norvegia, Cipru, Australia, Africa de Sud, Noua Zeelanda, Vatican și multe alte țări care își sărbătoresc independența de mult timp. (…)

Credem că avem dreptul la autodeterminare, că avem dreptul de a forma o țară independentă și că această dorință trebuie respectată și urmată nu doar de România, ci de toate țările din lume. Nimeni nu are dreptul să ne interzică sau să ne împiedice să ne decidem propriul viitor și pe cel al copiilor noștri.

Credem că, chiar și după 100 de ani, cetățenii din Transilvania, Partium și Banat au dreptul de a-și exprima oricând nemulțumirea și de a-și declara independența față de România în baza dreptului la autodeterminare, așa cum am făcut-o cu Ungaria în 1918.

Credem că avem dreptul de a crea o nouă țără în care generațiile viitoare să trăiască în credință, speranță, fericire și iubire, – în care copiii noștri să fie educați să aibă încredere, respect și responsabilitate unii față de alții, – în care generațiile viitoare să crească fară să cunoască cuvântul „imposibil”, – în care toți cetățenii să poată realiza toate visele minunate care par imposibile în Transilvania, Partium și Banat de astăzi”, se mai precizează în declarație.

Organizația anunță că „nu mai recunoaște Guvernul României că guvern oficial și că România este obligat să coopereze cu Guvernul Provizoriu al Transilvaniei”. Prin prezenta declarăm public în fața lumii și a țărilor, guvernelor, organizațiilor cu statut juridic special și a tuturor cetățenilor lumii că noi credem că toate popoarele au dreptul la autodeterminare, prin urmare noi, românii, maghiarii, germanii, evreii, slovacii, rromii și toți ceilalți cetățeni care trăiesc în Transilvania, Partium, Banat și în diaspora, ne vom declara independența față de România la 4 iunie 2023 și la 15 august 2023 ne vom separa de România.

Prin prezenta declarăm public în față lumii și a țărilor, guvernelor, organizațiilor cu statut juridic special și a tuturor cetățenilor lumii că, începând cu 25 ianuarie 2023, nu mai recunoaștem Guvernul României că guvern oficial și că România este obligat să coopereze cu Guvernul Provizoriu al Transilvaniei, Partium și Banatului și să predea întreaga administrație până cel târziu la 15 iunie 2023.

Toată lumea este binevenită, pe 4 iunie 2023 la ora 11:00 vom începe în 16 orașe în același timp (în toate cele 16 județe, în viitoarele cantoane, exact ca în Elveția) – Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Bistrița, Brașov, Cluj-Napoca, Hunedoara, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Reșița, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, Zalău, iar la ora 12:00, când vor suna clopotele, ne vom declara independența față de România”, se încheie deliranta declarație a acestui comitet condus de acel individ care stă la Viena.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:08
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou