PSD vs. Valer Marian. Războiul continuă

Ziarul Atac, 22 iulie 2013, Ora 00:18

  • print
  • |
psd-vs-valer-marian-razboiul-continua-32640-1.jpg

Liviu Dragnea a vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre grave probleme de sănătate ale senatorului Valer Marian, recent exclus din PSD, care a făcut un denunţ la DNA cu câteva zile în urmă cu privire la aşa zise negocieri pentru raportări de prezenţă mai mare decât cele reale la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu din iulie 2012, citând nişte discuţii cu Liviu Dragnea şi Radu Stroe.

Denunţul lui Valer Marian

Valer Marian a relatat cum Liviu Dragnea şi Radu Stroe i-ar fi instruit pe liderii organizaţiilor să negocieze pentru raportări de prezenţă mai mari decât cele reale.
Senatorul îl acuză pe secretarul general al PSD Liviu Dragnea de "instigare la fals şi uz de fals" în dosarul fraudelor la referendum. "M-am autodenunţat, am denunţat instigarea la fals intelectual de către Dragnea. Indiciile şi probele le voi prezenta la DNA, au fost mai mulţi martori, s-ar putea să apară o înregistrate audio", a declarat Valer Marian pentru Realitatea TV.
Valer Marian a precizat că a refuzat să facă ce i-a cerut Liviu Dragnea, respectiv să raporteze date false la Biroul Electoral Central, ceea ce ar fi însemnat "încălcarea legii electorale". Acesta a susţinut că în opinia lui şi preşedintele PSD, Victor Ponta, a ştiut ce se întâmplă: "Cum să nu ştie, dacă ni s-a spus că s-a decis la cel mai înalt nivel?".
În autodenunţul senatorului apare şi numele lui Ovidiu Silaghi, care este posibil să ocupe din nou funcţia de ministru al Transporturilor. Acesta ar fi promis la vremea respectivă contracte cu ministerul, unor oameni de afaceri care trebuiau să finanţeze campania de la referendum.

Replica lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea susţine că Valer Marian este "un om cu vastă experienţă ca fost procuror comunist, care poate să prezinte şi casete şi filme şi orice. Nu are ce să prezinte din punctul meu de vedere. Eu am avut zeci de întâlniri în 2012, înainte de toate campaniile cu toate organizaţiile judeţene, cu preşedinţi, cu primari. Tot ceea ce am discutat cu ei a fost cum ne organizăm mai bine pentru ca rezultatul să fie mai bun, ceea ce face orice lider politic".
Dragnea şi premierul Victor Ponta vorbesc despre grave probleme de sănătate ale senatorului în cauză, dar l-au susţinut la parlamentare.
"Trebuie să recunosc că este una din greşelile pe care le-am făcut şi eu şi Victor Ponta. Este tot ceea ce putem spune", a precizat Liviu Dragnea.
"Este un om nefericit, un om furios, nervos, pentru că a fost schimbat din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Satul Mare şi a fost dat şi afară din partid pentru că majoritatea membrilor PSD din Satul Mare au ameninţat la vremea respectivă că nu mai rămân în organizaţie, o mare parte dintre primari, organizaţie care nu numai că nu mai funcţiona, dar erau mulţi oameni care erau ameninţaţi de către domnul Valer Marian şi probabil că s-a produs un declic şi s-a enervat foarte tare", susţine Liviu Dragnea.
"Dacă vă aduceţi aminte, a mai fost un atac la Victor Ponta prin ianuarie, februarie cred, pentru ca el a crezut că era îndreptăţit să fie ministrul Justiţiei şi premierul nu l-a desemnat şi din momentul acela au început toate aceste atacuri virulente, jumătăţi de adevăruri înţesate cu minciuni, jigniri serioase care au fost aduse nu numai lui Victor Ponta, dar şi altor şefi de instituţii", a precizat Dragnea adăugând că Valer Marian "e destul de nefericit. E suficient de nefericit ca sa îl mai târăsc şi prin instanţă. Suferă destul", a continuat vicepremierul PSD.
Victor Ponta îi atacă pe senatori
"Ştiţi că, de fapt, Valer Marian pe Mihai Răzvan Ungureanu şi pe mine ne-a descoperit că suntem agenţi străini, homosexuali, ucigaşi... Hai să fim serioşi, să-i urăm 'sănătate' domnului Valer Marian".
Valer Marian susţine că îl va da în judecată pe premier:"Prin această declaraţie, premierul Ponta confirmă încă o dată alura sa intelectuală de băiat de cartier. N-am niciun necaz, nicio problemă de sănătate, mi-am făcut de 2 luni toate analizele şi toate sunt bune. Pentru astfel de afirmaţii, cred că o să-l acţionez în judecată la Judecătoria Sectorului 2 pentru insultă şi calomnie, ţinând cont că aceste infracţiuni au fost reincriminate recent de Curtea Constituţională".

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:11
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou