Şantaj sexual fără precedent în cadrul Jandarmeriei

Ziarul Atac, 6 decembrie 2013, Ora 13:43

  • print
  • |
santaj-sexual-fara-precedent-in-cadrul-jandarmeriei-36564-1.jpg

Mai mulţi jandarmi din Alba sunt acuzaţi de procurorii DNA de abuzuri şi fapte de înşelăciune cu credite. Din anchetă rezultă că unul dintre ofiţeri agresa contravenienţii aduşi la sediul instituţiei.

Colonelul (rez.) Herța Onac, fost comandant pentru 17 ani al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Alba, a fost arestat astăzi preventiv pentru 29 de zile de Tribunalul Militar București la propunerea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție.

Detalii incredibile ies la iveală din ancheta procurorilor DNA deschisă împotriva fostului inspector-şef din Jandarmeria Alba, Ioan Onaca Herţa, a căpitanului Liviu Valentin Rusu şi a mai multor subofiţeri.

Dosarul avea ca obiect eliberarea a 160 de adeverinţe necesare pentru credite bancare, dar martorii au declarat procurorilor mai multe abuzuri. Totul a pornit de la o femeie, care a avut o relaţie sentimentală cu Rusu. Atunci când femeia a vrut să încheie această legătură amoroasă, deoarece voia să se căsătorească cu altcineva, ofiţerul a trecut la ameninţări.

A pierdut sarcina

Rusu i-a pus un "drog" în cafea, a adormit-o, a dezbrăcat-o, a legat-o şi a fotografiat-o. Pozele au fost folosite de căpitan pentru a o şantaja. Din cauza drogurilor şi a faptului că a fost legată, victima a pierdut o sarcină. Medicul ginecolog care a analizat cazul a notat acest lucru în procesul-verbal.

"Pacienta mi-a relatat verbal că a fost sechestrată de un bărbat care i-a administrat o cafea, cu anumite substanţe interzise la sarcină, pacienta bănuind că ar avea legătură cu oprirea în evoluţie a sarcinii", scrie în actul medical.

Femeia a ignorat ameninţările şi s-a căsătorit. Chiar şi aşa, Rusu a trimis printr-un fax, "la biroul soţului victimei, o fotografie în care soţia sa apare lungită în pat şi legată cu bandă adezivă la gură şi cu mâinile la spate, fotografie pe care partea vătămată a recuperat-o şi a depus-o la dosarul cauzei".

Un martor, apropiat al femeii, a povestit: "Ofiţerul începuse să o ameninţe că dă în vileag relaţia, că o distruge, că-i omoară copiii, că-i distruge familia".

Filmuleţul umilitor

Victima a povestit la DNA că Rusu i-ar fi arătat un filmuleţ, făcut de el, şi pe care i-l transferase pe telefonul ei mobil, în care era înregistrat când agresa şi punea anumite persoane, conduse la sediul IJJ Alba pentru sancţionare contravenţională, să se roage de el să le elibereze şi să-i "pupe pantofii".

sursa: Evz.ro

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:44
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou