Scandalul de la CNA erupe: MINCIUNI până la PREȘEDINȚIE

Cristian Blănuţă, 17 iulie 2014, Ora 16:44

  • print
  • |
scandalul-de-la-cna-erupe-minciuni-pana-la-presedintie-41843-1.jpg

Scandalul de la Consiliul Național al Audiovizualului, creat de șefa instituției, Laura Georgescu, începe să ia proporții.

După ce Laura Georgescu a afirmat că s-a adresat "instituțional" Președinției, susținând că din zona președintelui ar veni o vulnerabilitate către CNA, și nu din partea ei, Narcisa Iorga ia atitudine, afirmând că șefa CNA „minte" cu privire la acest subiect.

Narcisa Iorga spune că șefa CNA minte în numele CNA, folosindu-se de instituție.

„Laura Georgescu a ajuns să mintă inclusiv în legătură cu Administrația Prezidențială, în numele CNA și folosind autoritatea Consiliului, în plin scandal în care ea este implicată. Face asta doar din mărunte considerente personale, greu de asociat unui comportament demn de funcția pe care o ocupă.

Laura Georgescu a declarat ieri că s-a adresat "instituțional" Președinției, susținând că din zona președintelui ar veni o vulnerabilitate către CNA, și nu din partea ei. Invoca încălcarea unei directive europene prin actul de promulgare a unei legi de modificare și completare a legii audiovizualului.

În realitate, Laura Georgescu a trimis o "informare" către Administrația Prezidențială cu două zile după promulgarea și publicarea legii. Nu răspunsul de la Cotroceni a venit cu două zile mai târziu, așa cum încearcă să lase impresia. Minciuna are însă picioare foarte scurte, la acest nivel instituțional și mai ales public", scrie Narcisa Iorga pe blogul personal.

Traian Băsescu a vorbit despre acest caz zilele trecute, afirmând că Laura Georgescu ar trebui să demisioneze.

Șefa CNA a replicat, declarând :

"Principala vulnerabilitate ne-a venit tocmai de la Administraţia Prezidenţială, care în 11 iulie ne-a răspuns că preşedintele a promulgat în data de 9 iulie, cu două zile mai devreme, Legea 103 din 2014 privind modificarea şi completarea Legii audiovizualului 504 la articolul 42, făcând o discriminare între persoanele cu «handicap de auz» faţă de cele cu deficienţe de văz şi atunci mi s-a părut normal să atrag atenţia că s-a încălcat directiva europeană(...)". Laura Georgescu a afirmat că acesta este motivul pentru care a contactat "instituţional" Biroul de Presă al Administraţiei Prezidenţiale, să semnaleze că vor fi probleme din partea Comisiei".


Membrul CNA Narcisa Iorga afirmă că șefa CNA nu avea de ce să ceară președintelui să promulge o lege.

„Las la o parte că nu există nicio prevedere legală care să dea dreptul unei instituții cum este CNA să se adreseze președintelui pentru a-i cere să nu promulge o lege. Ceea ce găsesc inadmisibil este că a găsit de cuviință să mintă public în legătură cu demersul "instituțional" pe care l-a făcut la Cotroceni. Adresa scrisă pe care Laura Georgescu a transmis-o Administrației Prezidențiale a fost transmisă la data de 9 iulie, cu două zile după ce legea respectivă fusese publicată în Monitorul Oficial, iar anunțul era publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale", a mai afirmat Narcisa Iorga, potrivit pesurse.ro.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
01:44
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou