Best Dental

Scandalul Schengen - Pavel Popescu anunță că refuză să asculte ordinele privind limbajul diplomatic

Constantin Georgescu, 20 noiembrie 2022, Ora 17:48

  • print
  • |
scandalul-schengen-pavel-popescu-anunta-ca-refuza-sa-asculte-ordinele-privind-limbajul-diplomatic-46977-1.jpg

Scandalul Schengen - Pavel Popescu anunță că refuză să asculte ordinele privind limbajul diplomatic

Deputatul PNL Pavel Popescu și șeful Comisiei de Apărare din Camera Deputaților anunță că nu are de gând să respecte ordinele venite de la Nicolae Ciucă, șeful PNL și premierul României, privind limbajul diplomatic pe tema intrării în Schengen.

"Refuz să iau în considerare un eșec al aderării României la spațiul Schengen până la sfârșitul anului. Sau scenariul amânării până la un alt moment "potrivit". Două tări se opun momentan: Olanda și Austria. Cu mențiunea că premierul Olandei se agită mult zilele acestea cu telefoane, pentru a lărgi și mai mult clubul celor două țări pline de ifose, care ar intra în sevraj instant fără supradozele zilnice de gaz rusesc și cocaină columbiană.

Nu voi comenta înainte de 8 decembrie ce a făcut sau ce nu a făcut România de a ajuns în situația aceasta.

Dar dacă (Doamne ferește) România nu intră în Schengen până la sfărșitul anului vă spun ce voi face eu, un simplu parlamentar: îmi voi dedica ultimii doi ani din acest mandat pentru legislație și activitate politică ce vor viza în mod direct firmele și interesele austriece (rusești la bază) și olandeze prezente în România.

Desigur, mulți pot ironiza această postare. Au mai făcut-o și în 2019, atunci când am anunțat în Reuters (și PNL nu era la putere) că voi bloca investițiile chineze în România pe domenii strategice. M-am ținut de cuvânt.

De data aceasta va fi puțin diferit pentru că nu sunt singur. O bună parte din colegii de generația mea din Parlament sunt gata să mi se alăture. Știu că ambasadorii celor două țări vor trimite această postare "acasă, în centrală". Și bine fac. Pentru că nu e o vreo amenințare politică, ci doar o promisiune fermă că unii dintre noi, care nu am bagat mâna în «borcanul cu miere» cu aceste firme pentru că ne iubim țara, ne-am cam săturat.

P.S. Nu accept sfaturi de diplomație până în 8 decembrie. Eu sunt votat politic, nu sunt diplomat", scrie Popescu pe Facebook.

 

 

EDITORIAL

“Vârfurile” politicii şi crima organizată

“Vârfurile” politicii şi crima organizată

“Vârfurile” politicii şi crima organizată Potrivit moralei creştine, "iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor". Nu deţinerea, în sine, constituie răul, pentru că, în societăţile moderne, fără bani nu se poate supravieţui, ci modul în care sunt acumulaţi banii, respectiv suma compromisurilor şi deg ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:43
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou