Scene șocante. Polițiștii au legat un om de calorifer și l-au bătut cu cruzime

Cristian Blănuţă, 13 octombrie 2013, Ora 12:49

  • print
  • |
scene-ocante-poli-i-tii-au-legat-un-om-de-calorifer-i-l-au-batut-cu-cruzime-34891-1.jpg

A ajuns pe picioare la Secția 3 Poliție și de acolo a fost dus pe targă, de un echipaj SMURD, după ce oamenii în uniformă i-au aplicat o "corecție" demnă de practicile milițienești de acum câteva decenii. Victima povestește că a fost legată cu cătușele de un calorifer și lovită cu bocancii.

Totul s-a întâmplat seara trecută la Timișoara. Numai o minune l-a salvat pe bărbat. Timişoreanul în vârstă de 61 de ani a ajuns pe picioarele lui la secţia 3 Poliţie şi de acolo a fost dus cu SMURD-ul direct la Clinica de Ortopedie a Spitalului Judeţean Timişoara, scrie EVZ.

Tudor Gavrilă a povestit, pentru Pressalert, că problemele au început, în urmă cu câteva luni, când "Ovidiu Gâţan de la secţia 3 a devenit prietenul unei fete din vecini. Atunci a început să ne ameninţe şi tot venea cu câinele prietenei la noi în curte şi-l lăsa să ne omoare pisicile.

Aseară, m-am întâlnit cu el şi i-am spus să nu mai bage câinele la noi în curte. A intrat după mine în curte şi m-a lovit. După câteva minute a ajuns un echipaj, colegi de-ai lui. Mi-au pus cătuşele şi au început să mă lovească. M-au dus în curte într-un loc ferit şi tot dădeau. A apărut şi o dubă albastră de jandarmi. M-au dus la Secţia 3". În curtea omului se văd și acum urmele de sânge. La agresiune au asistat neputincioși și vecinii bărbatului. Ioan Ţigănaşu, unul dintre martori, a relatat că l-a văzut pe polițist cum îl lovește în față pe vecinul său. "Când au venit secţia şi jandarmii l-au băgat în spate şi tot îl loveau. M-am urcat pe o grămadă de nisip din curtea vecină să văd ce se întâmplă. Când am strigat să-l lase că-l omoară, mi-au spus să-mi văd de treabă că mă aranjează şi pe mine", a povestit Țigănașu.

Odată dus la Secția 3 Poliție Timișoara, Tudor Gavrilă spune că a fost încătușat și legat de un calorifer, apoi a fost lovit cu bestialitate. "M-au legat de calorifer şi au început să dea în mine. Erau mai mulţi în uniformă. Mă loveau la glezne, în cap, la coaste, peste tot, cu picioarele şi cu un par. La un moment dat m-au scos afară şi au continuat să mă bată. Au turnat pe mine apă să-mi revin şi au continuat să mă lovească".

După câteva ore de bătaie, vâzând că omul abia mișcă, polițiștii au chemat un echipaj SMURD care l-a transportat de urgenţă la spital pe Gavrilă, cu ochii tumefiaţi şi numeroase vânătăi pe tot corpul, vomitând sânge.

Poliţia Timiş susține, prin purtătorul de cuvânt, că lucrurile au stat diferit. "Poliţiştii Secţiei 3 Timişoara au fost sesizaţi prin apel 112, despre faptul că, pe strada Lămâiţei, un bărbat ameninţă doua persoane cu acte de violenţă. Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au luat legătură cu reclamantul, un poliţist aflat în timpul liber, care le-a relatat faptul că, atât el cât şi prietena sa, au fost ameninţaţi cu acte de violenţă de un vecin al fetei. În urma verificărilor, poliţiştii l-au depistat pe G. Tudor, de 61 de ani, indicat de reclamant ca fiind persoana care le-a adus injurii şi ameninţări.  


În urma audierilor, poliţiştii au stabilit că  G. Tudor i-ar fi amenintat cu acte de  violenţă pe cei doi tineri, folosindu-se de un topor şi o furcă şi, totodată, ar fi distrus poarta de acces în curtea casei fetei cu una din unelte. Poliţiştii continuă cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare, port ilegal de arma albă si distrugere", se arată în comunicatul transmis de reprezentanții Poliției Timiș.


Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mirela Drăgicioiu, a declarant că s-a apelat echipajul SMURD deoarece "bărbatul de 61 de ani acuza afecţiuni medicale, spunea că suferă de diabet".
Tudor Gavrilă a depus sâmbătă două plângeri împotriva polițiștilor, la superiorii lor, iar luni va depune și plângere la Parchet împotriva torționarilor în uniformă.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:10
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou