Best Dental

Sereș pune gaz pe foc. Scandalul IOHANNIS - PONTA ia amploare

Cristian Blănuţă, 31 august 2014, Ora 13:28

  • print
  • |
seres-dinamiteaza-scandalul-iohannis-ponta-1.jpg

Scandal uriaș pe scena politică românescă. Acuzat de Ponta că s-a întâlnit cu Voiculescu, Iohannis a negat vehement și l-a făcut mincinos pe premier.

Numai că a apărut așa-zisul martor, Codruț Sereș, care a făcut dezvăluiri incendiare în legătură cu cele petrecute la Grivco în 2009.

"Victor Ponta știe foarte bine că nu am fost niciodată la Grivco. El a fost omul de lângă Mircea Geoană. Îl provoc pe Ponta să aducă orice probă, oricât de mică sau indirectă care să dovedească faptul că eu am fost la Grivco. Nu am negociat nimic cu Victor Ponta, el a fost un personaj secundar. Nu am avut nicio treabă cu niciun lucru care se numește Grivco. Am aflat după multă vreme ce-i aia Grivco", a spus Klaus Iohannis în data de 26 august 2014.

"Johannis minte. Am fost de față când s-a întâlnit cu Voiculescu la GRIVCO. Voiculescu e un om puternic. Nu l-ar fi numit premier al coaliției GRIVCO dacă nu-l vedea și nu avea garanții. Nu înțeleg jocul lui Johannis, dar se face de râs. Am fost prea mulţi prezenți acolo", este mesajul pe care EVZ l-a primit de la cel care s-a dat martorul ocular al acelei discuții și care, în cele din urmă, s-a dovedit a fi Codruț Sereș.

Jurnalistul Dan Andronic a pus mâna pe telefon și a sunat:
Dan Andronic: Bună ziua!
Codruț Sereș: Bună ziua!
D.A. : Am primit un mesaj în care spuneți că ați fost cel care l-a introdus pe Klaus Iohannis la Dan Voiculescu, în biroul său de la GRIVCO, în anul 2009. Este adevărat?
C.S. : Este foarte adevărat.
D.A. : Vorbim de momentul 2009 (cel negat de Klaus Iohannis - n.a.)?
C.S. : Vorbim de momentul 2009, când propunerea lui Traian Băsescu de prim-ministru era Lucian Croitoru, iar Opoziția vroia să-I facă o contrapropunere. Se uniseră Geoană cu Antonescu și veniseră cu propria propunere de premier. Ăla-i  momentul.
D.A. : Repet! Vorbim de momentul 2009 și de locația GRIVCO...
C.S. : Da. Fuseseră mai multe întâlniri acolo. Una cu Mircea Geoană, alta cu Crin Antonescu, iar între timp Antonescu se înțelesese cu Geoană pe soluția Iohannis. Veniseră împreună la Dan Voiculescu să-l convingă să-i susțină. Din punct de vedere politic și mediatic.
D.A. : Și Klaus Iohannis a venit la GRIVCO?
C.S. : Iohannis a venit la întâlnire. Dan Voiculescu acceptase propunerea și ceruse să discute cu el.
D.A. : Iar dvs ați fost acolo când a venit Iohannis la GRIVCO?
C.S : Eu am fost acolo. Au mai fost și alți oameni acolo. Eu nu am participat la întâlnire...
D.A. : Ați participat sau nu ați participat? Dacă nu, de unde știţi?
C.S. : N-am participat la întâlnire! Dar eu l-am primit la intrarea în sediu GRIVCO, ne-am strâns mâna, ne-am salutat și l-am condus în încăperea în care se afla Dan Voiculescu.
D.A.: Ce funcție aveaţi în acel moment?
C.S.: Eram foarte apropiat de Dan Voiculescu de ani de zile și urma să devin președintele Consiliului de Administrație la Intact Media Grup!

Răspunsul lui Klaus Iohannis a venit imediat:

"În România, libertatea de exprimare este garantată, dar constat că a minţi este la fel de liber. Domnul Codruţ Sereș nici nu ştie cum arăt de aproape, dar eu ştiu din informaţiile apărute în presă că este prietenul domnului Dan Voiculescu. Mai ştiu că domnul Codruţ Sereș a fost condamnat de instanţă la închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul Hidroelectrica.

Eu aştept în continuare de la domnul Victor Ponta să prezinte public acele dovezi certe că am fost la Grivco. Nu există aceste dovezi pentru că nu a existat o asemenea întâlnire", precizează Iohannis într-un comunicat de presă, citat de stiripesurse.ro.

Preşedintele PNL îi cere premierului să nu mai caute "persoane compromise care să mintă în numele lui" şi să se preocupe de guvernare şi nu de intrigi.

"Îl rog pe domnul Victor Ponta să nu îşi irosească timpul încercând să găsească tot felul de persoane compromise care să mintă în numele lui. Îi reamintesc premierului că are de guvernat o ţară pe care a adus-o în recesiune economică tocmai pentru că şi-a ocupat timpul doar cu intrigi, în loc să fie preocupat de rezolvarea problemelor cu care se confruntă România", a mai spus Iohannis.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:34