Dumitru Beianu , Pinocchio de Giurgiu

Ştefan Diaconu, 16 octombrie 2022, Ora 09:58

  • print
  • |
sex-cu-minore-46864-1.jpeg

Încercând să se justifice, Beianu îşi dă mai rău cu stângul în dreptul

În premieră mondială şi chiar galactică, un jurnalist giurgiuvean care până în alegeri îl fotoşopa pe Beianu ca pe un zombi cerand de pomană, acum fiind cel mai fervent susţinător al lui, publică o înregistrare pe care aici o vom denumi ,,INREGISTRAREA SECRETA''. De fapt, nişte întrebări la care Dumitru Beianu, preşedintele CJ Giurgiu, contactat fiind de noi, conform deontologiei profesionale, inainte de publicarea materialului, a fost de acord ca discutia sa fie inregistrata,  răspunzand la cateva intrebari în legătură cu scandalul minorelor gravide de la casa de copii.

Greu de înţeles ce rol mai are aparitia acestei înregistrări, prezentate ca fiind o descoperire epocală, dacă în legătură cu subiectul, deja domnul Beianu a organizat o conferinţă de presă la care au participat toţi reprezentanţii mass-media giurgiuvene şi unde şi-a putut expune pe larg punctul de vedere.

Dar dacă tot au apărut aceste înregistrări, descoperiri epocale, cum spuneam, să le comparăm şi noi, preluându-le de la cel care le-a descoperit, adică domnul jurnalist de investigaţii Cătălin Măcriş. Sursa este giurgiuimpactmedia.ro, acolo unde ele au apărut comentate de către domnia sa. 

Pe aceasta cale ii multumim lui Catalin pentru publicarea inregistrarilor, nu ca noi nu le puteam aveam de mult timp,dar am asteptat sa identificam toti postacii lui Dumitru  Beianu, pentru a va arata cum este cheltuita o parte a banului public si numai. Si cu parere de rau ii transmitem domnului presedinte ca publicarea  inregistrarii ia facut doar un mare deserviciu, din care reiese clar, foarte clar, minciuma acestuia,  cat si interventia de dupa, pentru a impiedica aparitia materialului pe un post de televiziune ....Dar si reusita . De  aici rezulta cat de puternic este , ca a fost suficient cu unul sau mai multe telefoane sa impiedice difuzarea materialului...Oare doar cu unul sau mai multe telefoane a fost blocata aparitia materialului sau a fost si un bonus ? Intreb pentru un prieten.

 

 

 

Dar vom lucra numai cu materialul clientului, ca să spun aşa. Adică vom compara cele două înregistrări secrete (?!) cu afirmaţiile din ele, cu ceea ce a declarat în conferinţa de presă domnul Dumitru Beianu.

Nu ştiu despre apartament, dar totuşi l-am vizitat

După ce domnul Beianu este intrebat dacă este de acord ca discuţia sa fie înregistrată şi domnia sa îşi dă acordul, urmează prima întrebare:

Înregistrare:

-Dacă ştiţi că pe data de 6 iulie a fost o descindere în blocul (şi aici se dă adresa blocului), unde DGASPC închiriază apartamente.

Dumitru Beianu: -Nu am cunoştinţă despre aşa ceva. Dacă vreţi, mă interesez, dar eu nu am.

-Nici nu ştiţi despre acele descinderi, nici dacă DGASPC închiriază apartamente

Dumitru Beianu: - Îmi pare rău, nu ştiu. Nu ştiu despre ce este vorba. Nu ştiu că există asemenea procedee.

Şi acum, conferinţa de presă

Dumitru Beianu: - Apartamentul nu le-am închiriat eu, am fost şi eu la prima vizită acolo, le-a închiriat exact tânărul despre care vorbiţi. Este din comuna Tangâru, comuna Stoieneşti. Având serviciu, şi-a permis să închirieze acest apartament. Şi am fost şi eu să-l văd, pentru că având această legătură cu Alexandra am încercat într-adevăr să-l ajut acolo cu nişte mici servicii care nu fac obiectul discuţiei. N-am fost niciodată acolo şi nu am nicio legătură cu închirierea acelui apartament.

Prima comncluzie

În „înregistrarea secretă”, domnul Beianu susţine că nu are cunoştinţă de apartamente închiriate. Despre descindere nu pomeneşte nimic. În schimb, în conferinţa de presă spune că ştie de un apartament. Ba chiar l-a şi vizitat. L-a vizitat, pentru că tânărul prieten al Alexandrei ( vă reamintim că în „înregistrarea secretă” spune că nu o cunoaşte, deşi există poze cu el ţinând-o tandru de după umeri) voia să fie aproape de iubita lui, iar el era gata să-l ajute cu chiria. Intervine însă o a treia persoană,  Iulia Bălţat, fostă până de curând angajată a CJ şi demisionară din motive necunoscute, care încurcă tot. Doamna Bălţat scrie negru pe alb pe pagina sa de socializare că ea a închiriat apartamentul pentru tânărul din Tangâru, iar că domnul Beianu doar l-a vizitat. Deşi habar nu avea despre el în „înregistrarea secretă”. Să menţionăm că Iulia Bălţat, cât a lucrat la CJ, a răspuns printre altele şi de casele de copii. Aşa că trebuie să se sesizeze urgent Curtea de Conturi, din ce bani a închiriat Iulia Bălţat acest apartament, pentru că tânărul pentru care a fost luat, nu are nicio legătură cu DGASPC, fiind major şi având familie împreună cu care locuieşte

Am şi eu slăbiciunile mele

„Înregistrarea secretă”

-Dacă aţi acordat vreo atenţie specială vreuneia dintre căsuţe şi dacă v-aţi ocupat, dincolo de atribuţiunile dumneavoastră de serviciu, de problemele pe care le au copiii ăştia, de cadouri oferite de ziua lor, dulciuri, în special torturi, au fost scoşi în oraş la diferite evenimente.

Dumitru Beianu: - Da, da! Dar nu numai eu îi scot la evenimente. Îi mai scot şi cei care au grija lor. Dar la iniţiativa mea, fiecare tânăr şi copil din zona protecţiei sociale primeşte un tort, din sponsorizări pe care le primim de la terţi, de la cei care au sensibilitate şi bunăvoinţă pentru asemenea gesturi.

-Şi doar tort, sau mai primesc şi alte cadouri de ziua lor.

Dumitru Beianu: - Foarte puţini mai primesc cadouri, pentru că nu putem să onorăm chiar toate avenimentele, dar câte o sticlă de şampanie fără alcool, la nivelul acesta.

-Dar ieşirile la diferite evenimente cum se întâmplă?

Dumitru Beianu: - La evenimente spuneţi?

-Da, dacă sunt scoşi la ceva evenimente în oraş?

Dumitru Beianu: -Da, dar repet. Asta este activitatea celor care îi au în îngrijire acolo, în căsuţe. La evenimente, piese de teatru, au fost la ştrand am înţeles. Sunt destul de mulţi beneficiari care fac obiectul unei îngrijiri mai mult decât mulţumitor şi care au o relaţie bună cu cei care sunt plătiţi să aibă grijă de ei. Aceste activităţi în care sunt implicaţi, nu reprezintă atribuţii de serviciu pentru cei care îi îngrijesc. Pur şi simplu consideră ei că trebuie făcut acest gest. Desigur, cu aprobarea conducerii, din ce ştiu eu.

Şi acum conferinţa de presă:

Dumitru Beianu: - Am fost în toate casele. Sunt persoane absolut speciale în sistemul de protecţie. Dar am rămas şi eu mai apropiat sufleteşte de casa Daniela, de casa din Şelari, unde sunt copii, şi de apartamentele 21 şi 22 unde sunt adulţi.

Reporter: - Dumitru Beianu de gât cu minore de la casa de copii. E fake poza?

Dumitru Beianu: Nu, nu, eu am făcut-o. La restaurantul de lux, „La Ponton”, mergeam acolo pentru că fetelor le plăcea peisajul. 

A doua concluzie

Comparând cele două declaraţii, în prima, înregistrarea secretă”, domnul Beianu spune că nu domnia sa, ci cei care au în atribuţii îngrijirea copiilor îi mai scot din când în când, în timp ce în conferinţa de presă recunoaşte că a scos şi el pe fetele de la căsuţa de care s-a ataşat mai mult, cea din Şelari. Mai mult, că fotografia cu una dintre fete ţinând-o tandru de gât nu este falsă. Cine este fata de care s-a ataşat mai mult domnul Beianu de la căsuţa din Şelari? Fix Alexandra, una dintre minorele gravide. Să mai adăugăm la aceasta declaraţia unei alte fete care a locuit în căsuţă, care acum a plecat pentru că a împlinit 18 ani şi care spune clar că nici nu aduceau torturi sau prăjituri la toţi copiii, iar de scos în oraş de către domnul Beianu, nici vorbă pentru ceilalţi copii. Singurele privilegiate erau Alexanda şi sora ei, de altfel, pozate cu domnia sa la cârciumă. Mai mult, aşa cum o dovedesc fotografiile noastre, ataşamentul domnului Beianu a mers până acolo încât a trimis maşina CJ Giurgiu la căsuţă după Alexandra, care a fost dusă la el la birou. Fotografiile noastre făcute, de astă dată pe bune în secret, în desiul CJ Giurgiu o arată pe Alexandra în mai multe rânduri ieşind din biroul preşedintelui CJ.

Ştiu că sunt gravide, dar atât

-Vi s-a adus la cunoştinţă că la căsuţa din strada Şelari există minore gravide şi dacă aceste minore au fost duse la spital şi la ce spital anume.

Dumitru Beianu: - Ştiu că sunt acolo două domnişoare care este posibil să aibă o asemenea situaţie, dar pentru asta vă pun în legătură cu directorul de la DGASPC, care vă poate spune şi ce s-a făcut în cazurile astea.

Conferinţa de presă

Dumitru Beianu -Nu au fost niciodată la control la spital fetele. Tot ce se scrie acolo sunt minciuni

A treia concluzie

Dacă în” interviul secret” domnul Beianu spune că nu el, ci cei de la DGASPC s-au ocupat de fetele gravide, dar este exclus să fi mers la spital, în conferinţă, totuşi ştie foarte bine despre cele două fete însărcinate, respectiv că una dintre ele (Elena) a pierdut sarcina, iar cea de-a doua, Alexandra, se străduieşte din răspăuteri să o ţină.

De asemenea, filmările noastre, făcute tot pe bune în secret, pe holurile Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, contrazic atât pe domnul Beianu, cât şi pe îngrijitorul de la căsuţă care susţin că fetele nu au fost duse niciodată la spitalul judeţean, la Secţia Ginecologie.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:45
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou