Cum a obținut Anamaria Reghecampf 350.000 de euro de la Dennis Man!

Anca Bratu, 8 decembrie 2022, Ora 14:20

  • print
  • |
anamaria-reghecampf-350-000-de-euro-dennis-man-47097-1.jpg

Curtea de Apel București are pe rol un proces în care Anamaria Reghecampf îi cere fotbalistului Dennis Man  daune de 350.000 de euro. În primă instanță, procesul a fost câștigat de impresară. Ziare.com a studiat motivarea judecătorilor.

Printr-un proces deschis al Tribunalul Ilfov, impresara Anamaria Reghecampf l-a dat în judecată pe fotbalistul Dennis Man, cerându-i daune de 350.000 de euro pentru că, deși se afla sub contract exclusiv cu ea, s-a transferat la Parma prin intermediul fraților Becali.

În procesul de la Tribunalul Ilfov, Anamaria Reghecampf a arătat că în septembrie 2016 a încheiat cu Dennis Man un contract de reprezentare valabil pentru o perioadă de 60 de luni. Potrivit contractului, părțile au convenit ca drepturile de reprezentare să fie acordate în exclusivitate „Prodancei".

Prin contract, Dennis Man s-a obligat:

  1. să nu semneze în perioada 04.09.2016-04.09.2021 contracte similare cu alți agenți, chiar dacă nu sunt urmate de transferuri sau legitimări la alte cluburi;
  2. să nu poarte negocieri pe cont propriu sau prin alți agenți, cu alte cluburi legate de eventuale transferuri sau legitimări ale clientului la aceste cluburi;
  3. să nu încheie contracte cu alte cluburi în absența agentului.
  4. Una dintre clauze stabile și sancțiunea aplicată în cazul nerespectării clauzei de exclusivitate: 350.000 de euro.

În instanță, Anamaria Reghecampf a arătat că în ianuarie 2021, „în timp ce purta negocieri pentru pârât cu mai multe cluburi de fotbal pentru realizarea unui transfer printre care și Parma Calcio 1913, a aflat prin intermediul presei scrise si audiovizuale, că pârâtul se angajase în negocieri cu unul dintre aceste cluburi, anume Parma Calcio 1913 prin intermediul unui alt agent".

Impresara a mai spus că „a încercat să îl consilieze cu privire la această situaţie, însă a fost monosilabic si a evitat dialogul pe această temă". „Singura cale de comunicare au fost discuţiile cu tatăl acestuia, de la care a aflat că pârâtul ar fi semnat o hârtie valabilă 2 zile si /sau până la înregistrarea transferului la Parma Calcio 1913, iar pe toată durata discuţiei era asigurată că ei lucrează în continuare cu reclamanta", s-a mai arătat în cererea de chemare în judecată.

Contraatacul lui Dennis Man și decizia instanței

Fotbalistul dat în judecată de impresara sa s-a apărat spunând că la data încheierii contractului „nu avea calitatea de profesionist, ci dimpotrivă, de consumator, actul fiind încheiat tocmai pentru a deveni profesionist". În acest caz, s-a apărat fotbalistul, în contract au fost introduse clauze abuzive.

Tribunalul Ilfov a admis cererea impresarei și l-a obligat pe fotbalist să îi achite daune de 350.000 de euro arătând că „jucătorul nu poate fi considerat consumator în sensul art. 2 din Legea nr. 193/2000, deoarece acesta prestează o activitate liberală, contractul de reprezentare încheiat cu agentul fiind unul negociat". Cu alte cuvinte, clauzele din contract nu sunt abuzive.

„În mod evident, contractul de reprezentare a fost negociat de părțile contractante, nefiind în niciun caz un contract „standard" sau „de adeziune", asupra căruia pârâtul-reclamant să nu fi putut interveni. Toate clauzele inserate în acesta fiind negociate, pârâtul-reclamant nu poate pretinde acum că reclamanta-pârâtă nu a dat posibilitatea jucătorului de fotbal să influențeze natura și conținutul contractului", se arată în hotărârea Tribunalului Ilfov, care a fost atacată cu apel, care se judecă la Curtea de Apel București.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:54
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou