Ilie Năstase: Candidez pentru că m-a enervat într-o seară un parlamentar

Cristian Blănuţă, 18 mai 2014, Ora 11:56

  • print
  • |
ilie-nastase-candidez-pentru-ca-m-a-enervat-intr-o-seara-un-parlamentar-40299-1.jpg

Fostul mare tenisman Ilie Năstase a decis să intre în cursa pentru un loc de senator după ce s-a enervat într-o seară când un parlamentar european a vorbit urât despre România.

Năstase (67 ani), primul lider al clasamentului ATP și fost președinte al Federației Române de Tenis, va candida pentru postul de senator în circumscripția electorală nr. 42, Municipiul București, din partea Partidului Conservator. Pentru acest loc mai candidează și fosta jucătoare de tenis Ruxandra Dragomir, din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP). Ruxandra Dragomir i-a succedat lui Năstase la președinția Federației Române de Tenis, for care este condus în prezent de George Cosac.
Ilie Năstase a declarat că dacă va fi ales în Parlament se va axa pe aspectele legate de sport, legea sportului, legea sponsorizării.

Fostul tenisman afirmă că trebuie să avem răbdare cu Simona Halep, care poate câștiga în curând un turneu de Mare Șlem.

Năstase are și o favorită la câștigarea Cupei Mondiale de fotbal, care va începe luna viitoare în Brazilia, echipa Spaniei, deținătoarea trofeului.

- Ce credeți că îi determină pe foștii mari sportivi precum Gabi Szabo, Corina Ungureanu, Ruxandra Dragomir, Ilie Năstase să intre în politică?
- Fiecare are motivația lui, ce argumente au ceilalți nu pot să știu, dar eu pot să vă vorbesc despre mine. Eu am intrat în această cursă pentru simplul fapt că m-am enervat într-o seară. A luat cineva cuvântul în Parlamentul European și a vorbit urât despre România. Pentru asta m-am decis să fac acest pas. Acum vreau să merg în Parlamentul României și o să fac proiecte.
- De ce ați ales Partidul Conservator?
- Eu nu am ales Partidul Conservator. Ei au venit cu această propunere. Nu au mai fost locuri pe lista pentru Parlamentul European. Cei de la Partidul Conservator au spus că au un loc la Senatul României. Este locul domnului Dan Voiculescu, după ce acesta a demisionat din Senatul României. Acesta era singurul loc liber.
- Ce priorități legislative aveți în eventualitatea în care veți fi ales senator?
- Vreau să mă axez mai mult pe aspectele legate de sport. Aici intră Legea sportului și Legea sponsorizării. Am vorbit și cu Gabi Szabo (ministrul Tineretului și Sportului, n.r.). Trebuie să adunăm cât mai mulți bani pentru sportivi, o să facem un proiect în acest sens. Asta vrem să prezentăm în Parlamentul României.
- În lupta pentru fotoliul de senator în Circumscripția electorală nr. 42, Municipiul București, o veți avea ca adversară pe Ruxandra Dragomir (PMP). Cum vedeți această competiție între doi foști jucători de tenis?
- Nu este numai Ruxandra Dragomir. Mai sunt și alți candidați, eu nu mă confrunt neapărat cu Ruxandra Dragomir. Fiecare are proiectul lui pe care îl prezintă, fiecare știe ce vrea să facă și îi doresc succes.
- Cum veți ajuta sportul din postura de senator?
- Să vedem ce o să fie în Parlament. Mai este și Gabi (Gabi Szabo, ministrul Tineretului și Sportului, va candida din partea PSD pentru colegiul 4 din Ilfov, la alegerile parțiale din 25 mai, n.r.). Mai este și domnul Anghel Iordănescu. După cum am văzut eu și în anii trecuți, sportul nu mai este o prioritate. După mine, sportul trebuie să fie o prioritate. El merge mână în mână cu sănătatea. În momentul de față multe federații sportive sunt moarte, dar ele nu știu asta încă. Ele nu au nicio posibilitate, nu au bugete, nu au nimic. Nu este infrastructură. S-a făcut un singur stadion și acela cu scandal. Trebuie să se facă mai multe lucruri pentru sportul românesc.
- Simona Halep va deveni luni numărul patru mondial. Când credeți că va ajunge sa câștige primul turneu de Mare Șlem?
- Asta cred că se va rezolva cu timpul. Trebuie să fie multă răbdare din partea ei, dar și răbdare din partea noastră. Dacă ne uităm la rezultatele obținute de Simona Halep în ultimul timp putem observa și câteva contraperformanțe. A avut o șansă, cred eu, anul trecut la US Open. Pe de altă parte, a mai fost o șansă anul acesta la Australian Open. Noi nu putem să o programăm în mod exact pe o jucătoare precum este Simona Halep când va câștiga ea primul turneu de Mare Șlem. Forma bună nu putem să o programăm noi. Acum este într-o formă bună, la fel ca și anul trecut. Este bine să aibă această formă la un turneu precum cel din Franța, care se desfășoară la Roland Garros. Mai sunt câteva săptămâni până începe turneul, dar este bine că s-a oprit acum, în Italia, o să fie mult mai odihnită pentru turneul de la Roland Garros.
- De unde apar problemele de sănătate ale Simonei Halep, din ultima vreme? Are ea un fizic prea fragil pentru a face față în vârful ierarhiei?
- La acest nivel se joacă foarte multe partide. Să vă gândiți numai că în fiecare luni începi alt turneu. Joci sâmbătă și începi de la început în fiecare luni. Alți sportivi, care pierd în primul tur sau în turul doi, mai au astfel cam șapte zile de recuperat. Deci trebuie să ne gândim mult și la acest aspect. Așa a fost și cazul spaniolului Rafael Nadal. A câștigat câteva meciuri, iar apoi a obosit în mod normal.
- O altă jucătoare din țara noastră Sorana Cîrstea nu reușește să-și confirme talentul. De ce nu poate ea să intre în top 20 mondial?
- Trebuie să ne gândim că este mai mult o problemă de formă. Eu cred că trebuie să avem și pentru viitor încredere în Sorana. La rândul său trebuie să fie încrezătoare în evoluțiile sale viitoare.
- După ce a ajuns pe locul 26 în lume, Alexandra Dulgheru nu reușește să revină în top 100, așa cum a pățit Raluca Olaru (fostă număr 53 WTA). Ce s-a întâmplat cu ele?
- În cazul Ralucăi Olaru nu am prea multe elemente la dispoziție, dar pentru Alexandra Dulgheru știu că a avut o problemă de sănătate la un picior. Să sperăm că va reveni și Alexandra Dulgheru.
- Echipa de Fed Cup a României a revenit, după o lungă absență, în Grupa Mondială II. Poate România să ajungă în Grupa Mondială I?
- Asta nu știu, nu știu când o să se întâmple. La acest nivel sunt și echipe mai bune decât Serbia, spre exemplu. (România a ajuns în a doua Grupă Mondială după ce a învins Serbia cu scorul de 4-1, n.r.)
- Ce înseamnă pentru tenisul feminin românesc turneul WTA din luna iulie? Poate el să aibă loc și în anii următori?
- Nu știu sigur, ce pot să vă spun este că pentru această ediție Bucureștiul o să fie gazdă. Să vedem acum cât de bine merge turneul, cât succes are.
- Ce părere aveți despre alegerile pentru șefia Comitetului Olimpic și Sportiv Român? Pe cine susțineți din cei trei candidați - Elisabeta Lipă, Octavian Bellu și Alin Petrache?
- La aceste alegeri importante pentru COSR eu nu am niciun vot. Dar cine va câștiga se va bucura de sprijinul meu total. Eu susțin sportul în general. Acolo vor vota federațiile. Pot să vă spun că toți trei sunt foarte buni. Eu cred că cine va învinge trebuie să fie susținut în viitor și de ceilalți doi candidați.
- Va reuși Steaua București să facă eventul în acest an la fotbal?
- Mai are de jucat finala Cupei României. Pentru a obține eventul trebuie câștigată și finala Cupei. Dar, să nu uităm că un meci nou este un meci nou. Să vedem acum ce o să fie în finala Cupei.
Veți urmări Cupa Mondială de fotbal din Brazilia? Cine credeți că va lua trofeul?
- Da, o să mă uit. Favorita mea este echipa Spaniei.

Sursa: Agerpres

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
20:30
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou