Neymar, persoana non grata în Brazilia! Fotbalistul a fost făcut praf pentru că nu a participat la înmormântarea lui Pele

Mirela Ene, 5 ianuarie 2023, Ora 19:16

  • print
  • |
neymar-persoana-non-grata-in-brazilia-fotbalistul-a-fost-facut-praf-pentru-ca-nu-a-participat-la-inmormantarea-lui-pele-47240-1.png

Marile nume ale fotbalului brazilian nu au venit să-și ia adio de la Pelé. Printre absenți, Neymar. „Cei care ignoră istoria nu pot lupta pentru un titlu mondial", l-a criticat jurnalistul Jose Luiz Datena. 

Zeci de mii de oameni s-au despărțit de Pele pe stadionul Santos, dar a surprins cât de puțini actuali sau foști jucători brazilieni sau străini au venit să-și ia adio de la „Regele" fotbalului, care a fost înmormântat ieri.

Cei de la Santos, și de acum, și din trecut, au fost luni pe Vila Belmiro. Totuși, Ronaldo și Romario au lipsit. La fel, Cafu sau Kaka, prezenți la Mondialul din Qatar, însă absenți acum, au observat jurnaliștii brazilieni. Nici Tite, selecționerul auriverde între 2016 și 2022, nu a fost văzut.  

Din afara țării, a fost remarcată prezența fostului mare golgheter spaniol Emilio Butragueno, ca reprezentant al lui Real Madrid.

Deși se spunea inițial că va fi și el, Neymar nu a mai venit. A apărut tatăl lui și a explicat că PSG nu i-a permis să facă această călătorie. Ceea ce i-a supărat pe mulți brazilieni. Mai ales pe jurnalistul Jose Luiz Datena (65 de ani).

Într-o paralelă cu cei de acum, „pe vremea lui Pelé era diferit. Băieții câștigau mai nimic și jucau ca dracii. Și se simțeau bine jucând. Astăzi, se simt bine doar când semnează un nou contract, cu mintea la semnul dolarului". Decesul lui Pele a întristat o lume întreagă, iar în Brazilia au fost declarate trei zile de doliu național.

Acest lucru nu l-a impresionat cu nimic pe Neymar, care se declara distrus de pierderea celui mai mare fotbalist brazilian din istorie.

După ce inițial a anunțat că merge la înmormântare, starul lui PSG și-a trimis tatăl la funerarii, iar el a dat-o pe distracție.

Neymar a cântat într-un club din Paris, imaginile cu el devenind virale și înfuriind un popor întreg, mai ales că ele erau chiar din ziua în care Pele era condus pe ultimul drum, la Santos, oraș în care s-a consacrat și Neymar.

Prezentatorul emisiunii Brasil Urgente, la televiziunea Band, a protestat, susținând că decarul poate veni acasă când are el interes, dar nu pentru înmormântarea lui Pele.

Dacă ar fi insistat la club, ar fi fost aici. Dacă Neymar ar fi vrut cu adevărat să fie lăsat să plece, ar fi reușit... Putea pune presiune pe PSG, a mai făcut-o de câteva ori pentru niște petreceri, de ce nu ar fi putut pentru despărțirea de Pelé?", a afirmat Datena. 

„Cred că Neymar avea obligația de a trece să-i spună adio. Ar fi fost o imagine bună pentru restructurarea fotbalului brazilian. Dar unii își uită originile și propria poveste", a adăugat jurnalistul brazilian.

Pentru ziarist, „actualii jucători sunt atât de departe de oameni. De aceea nici nu am mai câștigat Cupa Mondială de douăzeci de ani. Cei care ignoră istoria nu pot lupta pentru un titlu mondial".

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:46
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou