România s-a calificat în Grupa Mondială a Fed Cup

Mălina Andrei, 20 aprilie 2015, Ora 10:30

  • print
  • |
romania-s-a-calificat-in-grupa-mondiala-a-fed-cup-46337-1.jpg

Echipa feminină de tenis a României a promovat în Grupa Mondială a Fed Cup după ce a învins Canada (3-1), duminică, la Montreal, grație punctului adus de Alexandra Dulgheru, care a dispus de Francoise Abanda cu 3-6, 7-5, 6-2.

România s-a calificat în Grupa Mondială a Fed Cup, după ce a reuşit s-o învingă pe Canada cu scorul de 3-1. România a participat ultima dată în Grupa Mondială în 1992, dar atunci evoluau 16 echipe în principala divizie a competiţiei.

După ziua de sâmbătă, scorul era 1-1, însă astăzi Andreea Mitu şi Alexandra Dulgheru au adus punctele care ne-au asigurat calificarea. Ultima a învins-o pe Francoise Abanda, scor 3-6, 7-5, 6-2.

În a doua partidă de duminică, Alexandra Dulgheru a dispus de Francoise Abanda cu 3-6, 7-5, 6-2. Dulgheru a început bine, cu break, dar apoi adversara ei s-a desprins la 5-2 şi a câştigat primul set cu 6-3. În setul secund, jucătoarea de 18 ani a condus cu 3-2 după un break, apoi cu 4-3, după care Alexandra a reuşit 4 game-uri la rând şi a egalat situația.

În setul final, după un break al canadiancei, Dulgheru s-a mobilizat și a făcut 2-1, ca apoi să mai facă un break la 4-2 și să încheie partida în forță cu încă un break, 6-2.

România s-a calificat astfel în Grupa Mondială a Fed Cup pentru prima oară după 1992 și pentru prima oară în actualul format al competiției ce datează din 1995. Totodată este pentru prima dată din 1981 când România se află între cele mai bune opt echipe feminine de tenis din lume. În 1992 Grupa Mondială era formată din 16 echipe, iar România a fost învinsă în primul tur.

România va evolua în 2016, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, alături de una dintre echipele din Rusia, Cehia, Germania, Franţa, Italia, Olanda şi Elveţia. Partidele vor avea loc în sistem eliminatoriu, adversara tricolorelor urmând a fi cunoscută după o tragere la sorţi.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:14
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou