Un american a făcut istorie după ce a sărit de la peste 41.000 de metri. Vezi cine e noul recordman

Mălina Andrei, 25 octombrie 2014, Ora 15:04

  • print
  • |
un-american-a-facut-istorie-dupa-ce-a-sarit-de-la-peste-41-000-de-metri-vezi-cine-e-noul-recordman-44051-1.jpg

Un american în vârstă de 57 de ani a bătut recordul mondial al unei sărituri de la înălțime, care fusese stabilit în 2012 de austriacul Felix Baumgartner.

Noul recordmen este vicepreședintele companiei Google, Alan Eustace, care a sărit tot din spațiu, dar de la o altitudine de 41.419 de metri. Recordul lui Felix, din urmă cu doi ani, era de 39.014 metri.

343,14 km/secundă este viteza sunetului, pe care Eustace a depășit-o în căderea liberă, la fel ca Baumgartner, în urmă cu doi ani. 1321 km/h a fost viteza maximă atinsă de vicepreședintele de la Google.

Omul de afaceri s-a antrenat ani de zile în secret pentru saltul istoric și nu a avut numele niciunui sponsor pe echipamentul spațial care l-a protejat pe parcursul căderii libere. Alan Eustace a avut nevoie de o aprobare specială din partea World Air Sports Federation pentru a putea efectua săritura. Balonul cu aer care l-a dus pe omul de afaceri pe platforma de unde a sărit a decolat de la Roswell, iar zborul a durat două ore și 7 minute, potrivit digisport.ro.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:58
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou