Best Dental

Băsescu: Îi cer preşedintelui interimar şi premierului să îşi asume răul pe care l-au făcut României

Ziarul Atac, 17 iulie 2012, Ora 20:46

  • print
  • |
basescu-ii-cer-presedintelui-interimar-si-premierului-sa-isi-asume-raul-pe-care-l-au-facut-romaniei-1.jpg

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, marţi, că dacă România va fi condusă în continuare "de Crin Antonescu când nu doarme şi Victor Ponta când nu scrie", va pierde foarte curând beneficiile de a fi membră UE, rămânând izolată. "Ii cer preşedintelui interimar şi premierului să îşi asume responsabilitatea pentru răul pe care l-au făcut României", a declarat Băsescu.

- Este evident că USL, preşedintele interimar, premierul au intrat intr-o fundătură. O fundătură în care au tras şi România. Din păcate, de câteva zile de cand deţin impreună conducerea statului, au reuşit să aducă România la un nivel de credibilitate inacceptabil de scăzut. Nu sunt capabili să redreseze situaţia în care instituţiile statului funcţionează legal şi constituţional. Le-a mai rămas o singură armă pe care o utlizează pe dimineaţă până seara: minciuna şi naţionalismul. E cel mai mare păcat pe care îl fac împotriva intereselor românilor. Minciuna e o armă cu care au ajuns să deţină puterea: i-au păcălit pe români că au soluţii, că sunt cei care ar respecta legea.
- Din păcate, în ultimele 10 zile, au reuşit să devină puterea care a făcut cele mai nepermise incălcări constituţionale dintre toate statele UE, au reuşit să coboare standardul de credibilitate al României mult sub ce e permis pentru un stat UE şi au reuşit să dea cu piciorul la tot efortul făcut de români in procesul de integrare. In doar câteva zile, nişte oameni iresponsabili care au inteles că singura lor miză e puterea absolută au reuşit să aducă România la nivelul de credibilitate din anii 90, mai precis de la începutul anilor 90 când România s-a remarcat prin mineriade.

- Azi ei incearcă să arunce vina pe mine, Monica Macovei, Cristi Preda, in condiţiile in care niciunul dintre noi nu i-a pus să treacă la dezmembrarea statului si nerespectarea Constituţiei. Dacă mai au vreo şansă cu minciuna, in mintea lor această şansă e cea care ar trebui să-i facă pe europeni si pe români să vadă România altfel. Cum poţi s-o vezi altfel când, prin OUG se modifică Constituţia? Cum poţi s-o vezi altfel cand in 3 zile e decapitată conducerea statului? Cum, cand singurul apel al actualei puteri este să fie crezută pe vorbe, in timp ce vorbele sunt in cotnradictie cu faptele. Minciuna nu poate duce ROmânia decât intr-o fundătură.
- Naţionalismul propagat de preşedintele interimar şi alţi politicieni din USL e un concept care nu poate funcţia in interiorul UE . Ei nici azi nu inteleg că UE e o poveste despre democraţie şi valori. Respectarea acestor percepte ale lumii civilizate, inseamnă pentru România respect, bani pentru subvenţii la agricultură, dreptul la liberă circulaţie, liber acces pe piaţa forţei de muncă în UE, bani pentru infrastructură, pentru mediu, reconversie profesională etc.

- Vom găsi poate, în această adunare de oameni politici din vârful USL indivzi care mai cred că naţionalismul e tolerat in interiorul UE. Valorile UE includ si ideea de păstrare a identităţii, dar când ţâfnos vrei să explici românilor- să nu ne spună nouă Bruxelles ce avem de făcut- să te gandesti ca nu te obligă nimic Bruxelles-ul atata timp cât ii respecţi valorile.
- Condusi de Crin Antonescu când nu doarme, si Ponta când nu scrie, dacă ne vom lăsa conduşi de aceşti oameni in acest fel cu sigurantă vom pierde foarte curand beneficiile de a fi membri ai UE nu că ne dă cineva afară, nu putem fi daţi afară din UE. Dar România a intrat intr-un rapid proces de izolare, vor suferi românii. Ei au nevoie in primul rand, pentru că Ponta şi Antonescu vor avea un paşaport diplomatic, dar românii au nevoie de liberă circulaţie, de bani pentru agricultură, infrastructură, de un leu stabil. Deprecierea leului din ultimele zile e exact semnalul pe care ar trebui să-l vadă românii că tot ce fac aceşti oameni e impotriva intereselor României.
-Opriti-vă din incălcarea regulilor de convieţuire democratică in UE. Oricâte slugi aţi avea printre analişti să explice ce bine fac aceşti doi aomeni românilor, ei vor simti efectele comportamentelului celor doi foarte curand. Azi le simt direct prin deprecierea monedei, maine le vor simti tot mai puternic prin izolare.

- Ii cer preşedintelui interimar şi premierului să îşi asume responsabilitatea pentru răul pe care l-au făcut României. E datoria lor de oameni politici, aşa cum eu am făcut in cei 8 ani de mandat- mi-am asumat alături de guvern ce am făcut pentru România, chit că a fost plăcut sau neplăcut - la fel le cer lor: să-şi asume responsabilitatea pentru ce au făcut prin şubrezirea instituţiilor statului, prin decredibilizarea României şi pentru izolarea României. În momentul de faţă, pentru că mă îndoiesc că au curaj să spună da- ne asumăm responsabilitatea pentru izolare, aş vrea să facă un lucru elementar: să-şi asume responsabilitatea pentru deprecierea masivă a leului . Ar fi primul semnal că incep să se trezească. Impresia mea e că sunt hotărâti să meargă până la capat cu minciuna, pana cand vor decredibiliza total România.
- Inteleg că e o plangere legată de faptul că, pe fundal, scrie Constituţia. Am câştigat alegerile cu sloganul "Joc totul pentru o singură carte, Constituţia". Este in fibra mea respectarea acestei cărţi, e singurul nostru reper fundamental, dincolo de tradiţie, cultură, istorie, e un reper special- după care ne conducem si ziua de azi, si cea de maine. Le cer să revină la respectarea Constitutiei si să nu-mi reproşeze că utilizez Constitutia in campanie. Această cărticică trebuie să fie in constiinta fiecărui cetăţean, in special a acelora care conduc tara si care au obligatia sa doarmă cu ea sub cap.

 

 

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:24