Onoarea cavalerului Ioanit

Ziarul Atac, 24 iunie 2012, Ora 21:44

  • print
  • |
onoarea-cavalerului-ioanit-26664-1.jpg

Ordinul Militar Suveran de Malta (SMOM) este un ordin religios, în mod tradiţional militar, de natură cavalerească şi nobilă. Este cel mai vechi supravieţuitor al vechiului cavalerism.

Cunoscuţi  si sub numele de Cavalerii Ioaniţi sau  „Ospitalieri” (de unde şi numele spitalului din zilele noastre), istoria lor începe în anul 1048, când un grup de negustori din republica italiană Amalfi a cerut permisiunea să construiască la Ierusalim o biserică, o mânăstire şi un spital care să ofere asistenţă pelerinilor. După cucerirea Ierusalimului în 1099, în timpul primei Cruciade, a devenit un ordin militar, de sine stătător.

Odată cu pierderea teritoriilor creştine din Ţara Sfântă în favoarea musulmanilor, ordinul s-a stabilit în Rhodos 1310 - 1523 şi apoi în Malta unde a fost suveran până la cucerirea de către Napoleon a insulei în 1798. Ordinul a supravieţuit expulzării din Malta mai ales prin contribuţia Imperiului Rus a căror priorii reprezentau la un moment dat în sec XIX peste 90% din veniturile întregului Ordin. Conform propriilor statistici, Ordinul de Malta numără astăzi 13000 de „cavaleri”, cărora li se alătură 100.000 de voluntari.

 

Condiţii stricte

 

Condiţiile pentru a deveni cavaler de Malta sunt foarte stricte sub aspectul moralităţi. Majoritatea membrilor sunt de origine nobilă, (inainte de 1990 trebuia să-ţi  demonstrezi  originea  aristocrată înapoi în timp cel puţin  100 de ani) iar printre condiţiile primirii în Ordin se află aceea de a deţine o poziţie socială, titluri şi o avere importantă.  Această condiţie, oricât ar părea de bizară este cheia puterii financiare a cavalerilor. De altfel, în vechime,( şi în prezent) averile celor ce se înrolau ca şi cavaleri de Malta reveneau la moartea acestora, Ordinului.  Calitatea de membru este împarţită în mai multe clase: cavalerii justiţiari ( care fac jurămintele religioase de sărăcie, castitate), cavaleri obedienţi , cavaleri de onoare şi de devotament , cavaleri de har şi devoţiune , şi cavalerii de graţie magistrală  (ultima grupă nu trebuie să dovedească nici o filiaţie nobilă şi este cea mai frecventă clasă de cavaleri în Statele Unite ale Americii). În cadrul fiecărei grupe de cavaleri sunt ranguri variind de la executorul judecătoresc,  Marea Cruce (cel mai mare rang) prin intermediul cavaler Mare Cruce, comandantul cavaler, ofiţer cavaler şi cavaler, afilierea făcâdu-se doar pe bază de invitaţie . Încă de la început Ioaniţii s-au constituit ca o organizaţie şi forţă militară supra-naţională, (crucea cu cele 8 colţuri (cross pattée) simbolizind cele 8 limbi oficiale ale ordinului ) şi aşa au rămas şi până astăzi.

 

Au pus bazele CIA

 

Îi regăsim acum peste tot, dar mai ales în Consiliul pentru Relaţii Externe al SUA (CFR în limba engleză), CIA, FBI, NATO, Bilderberg, Comisia Trilaterală. Cavalerii de Malta sunt cei care au pus bazele CIA.

 Allen Dulles şi Bill Donovan, primii directori ai CIA, numiţi chiar „taţii” acestui serviciu de informaţii, erau cavaleri de Malta. La fel stau lucrurile şi cu urmaşii lor:  Wiliam Casey, directorul CIA în timpul guvernării Reagen şi John Mc Cone, directorul din timpul guvernării Kennedy. 

Pe lângă faptul că timp de secole au reprezentat o importantă forţă armată terestră şi navală, Cavalerii de Malta au rămas până în zilele noastre o importantă putere ocultă financiară şi politică.

 

Cazul Năstase

 

Cazul Năstase demonstrează  că  O.T.O .(Ordo Templi Orientis - masoneria  necreştină cu sediul la Paris) are o influenţă mai mare la ora actuală în România. De altfel conflictul dintre cele două părţi a durat sute de ani  începând cu Reforma protestantă şi războiul de treizeci de ani, continuând cu Napoleon şi revoluţia bolşevică şi terminându-se, teoretic, odată cu înfiinţarea ONU şi unirea intereselor comune în cadrul  masoneriei , sub dezideratele ecumenismului şi  globalizării.

În heraldica ecleziastică a bisericii catolice blazonul Cavalerilor de Malta este printre puţinele folosite dealungul timpului  pe documentele oficiale. Există diferite opinii cu privire la recunoaşterea statutului de suveranitate a ordinului şi implicit al unei imunităţi diplomatice a membrilor, dar cert este ca  ONU îi clasifică drept o ’Organizaţie interguvernamentală ‘ cu statut de invitat permanent.

În fruntea scurtei  listei a Cavalerilor de Malta din România (doar 16) se află nimeni altul decât Adrian Năstase.  Pentru a-şi justifica apartenenţa la acest Ordin el declara că „urmează tradiţia familiei”. Tatăl său, după absolvirea Şcolii Militare de Ofiţeri ca şef de promoţie ar fi fost primit în Ordin. Tot el arată că „în România dintre cele două războaie mondiale majoritatea cadrelor militare de elită făceau parte din acest Ordin.”Adrian Nastase septembrie 2008:

 ‘’România a reluat relaţiile diplomatice cu Ordinul Suveran de Malta în mai 1991, când a fost semnat un protocol în acest sens, între reprezentanţii Ministerului de Externe român şi reprezentanţii Ordinului.

De fapt, relaţiile diplomatice fuseseră stabilite încă din perioada interbelică, în 1932, dar au fost întrerupte în perioada comunistă.

Eram ministru de externe în 1991 şi îmi amintesc vizitele pe care mi le-au făcut contele de Pierredon şi Ion Soneriu,  pentru a-mi propune reluarea relaţiilor diplomatice cu Ordinul de Malta. Trebuie să recunosc, la început, am primit cu reticenţă propunerea lor. De Pierredon era, cred, fiul celui care fusese primul ambasador al Ordinului în România,în 1933. Ion Soneriu, un personaj impresionant, în vârstă de aproape 90 de ani -luase parte la Primul  Război Mondial, fusese secretar de stat la interne, prin anii ’30, îl cunoscuse pe Titulescu - m-a impresionat prin erudiţia lui şi prin dorinţa de a ajuta, în acele vremuri, spitalele din România cu medicamente şi echipamentele strict necesare. La început, misiunea Ordinului a funcţionat, cred, chiar în casa lui de pe strada Polona. De-a lungul anilor, au continuat cu ajutoare umanitare, de fiecare dată când a fost necesar.

Pentru contribuţia la reluarea legăturilor diplomatice, Marele Maestru al Ordinului m-a decorat cu Marea Cruce a Ordinului de Merit (“Pro Merito Melitensi”), în iunie 1992. În acea perioadă, am fost, desigur, acuzat că am intrat într-un ordin masonic.

În perioada în care am fost prim ministru, am organizat două vizite la nivelul cel mai înalt cu reprezentanţii Ordinului.  Astfel, în martie 2002, am organizat vizita în România a Marelui Maestru al Ordinului, Fra’Andrew Bertie, când s-au semnat şi două acorduri bilaterale – în domeniul sănătăţii şi al asistenţei umanitare.  De asemenea, presedintele Iliescu a vizitat Roma, în 2004, când a avut întâlniri şi cu reprezentanţii Ordinului.

Iată că la Roma, zilele acestea, a avut loc o noua întâlnire, la nivelul cel mai înalt, cu reprezentanţii Ordinului. Mă bucur că Traian Basescu a  descoperit, acum, spre sfârşitul mandatului său, că Ordinul Suveran de Malta este o instituţie onorabilă.’’

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:32
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou