„Prada este a învingătorului”

Ziarul Atac, 12 iulie 2012, Ora 12:00

  • print
  • |
prada-este-a-invingatorului-26988-1.jpg


UE se teme să nu fie contagiată de practicile antidemocratice ale noilor state membre, foste comuniste, precum Ungaria şi, acum, România, unde Guvernul luptă pentru putere cu preşedintele, iar Constituţia riscă să fie călcată în picioare, comentează  "Financial Times" în ediţia online.

Într-un editorial intitulat cu un joc de cuvinte "To Victor the spoils" ("Prada este a învingătorului"), Financial Times (FT) atarge atenţia asupra luptei pentru putere dintre Guvernul de la Bucureşti şi preşedinţie, în urma căruia preşedintele riscă să fie demis prin referendum, avertizând că modul în care s-a comportat Executivul României reprezintă un pericol atât pentru ţară, cât şi pentru alte state.

"Premierul (român) Victor Ponta nu este făcut din aluatul provocator din care este făcut ungurul de dreapta Viktor Orban", apreciază publicaţia. "Dar există asemănări tulburătoare între metodele pe care coaliţia sa de centru-stânga le-a utilizat pentru a-şi consolida puterea după ce i s-a cerut să preia conducerea în urma prăbuşirii Guvernului de centru-dreapta în aprilie", continuă aceasta.

În schimb, preşedintele Traina "Băsescu este perceput de către români ca un exponent al unei elite clientelare", scrie FT, subliniind că, "dacă noului Guvern nu îi place ce a făcut Băsescu, (Executivul) ar fi trebuit să acţioneze cu mijloace democratice şi în interiorul statului de drept pentru a-l schimba", precizând că "în cazul în care românii sunt sătui de Băsescu, ei au oportunitatea să voteze împotriva sa în alegerile (prezidenţiale) din 2014".

În opinia publicaţiei, "comportamentul Guvernului României" este "un exemplu negativ pentru vecinii din cadrul UE", iar în contextul în care numeroase ţări occidentale afirmă că România şi Bulgaria au fost admise în Uniune "prematur", acest comportament "riscă să complice speranţele altor candidaţi din Balcani".

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:05
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou