Best Dental

Şeicul Omar Bakri amenință România şi Bulgaria cu atacuri teroriste VIDEO

Ziarul Atac, 4 octombrie 2012, Ora 14:54

  • print
  • |
seicul-omar-bakri-amenin-a-romania-si-bulgaria-cu-atacuri-teroriste-video-1.jpg

România, Bulgaria, dar şi alte ţări din estul Europei sunt pământuri islamice şi ţinte legitime pentru terorişti, susţine într-un interviu publicat joi de cotidianul sofiot 24 Ceasa unul dintre cei mai radicali lideri islamişti, şeicul Omar Bakri.

„Dacă Islamul a intrat odată pe un pământ, acesta devine islamic şi musulmanii sunt obligaţi să-l elibereze într-o zi. De exemplu, Spania este pământ islamic, la fel şi Europa de est: România, Albania, Macedonia, Serbia, Kosovo şi Bosnia... Dar din cauza trupelor sale din Afganistan şi Irak şi din cauza colaborării sale militare cu Israelul, Bulgaria devine şi o ţintă legitimă. Noi credem că putem face atentate în inima Bulgariei. Putem să facem acest lucru şi în România şi în alte state. Asta depinde de tactica şi de strategia concretă. Ţinta atentatului de la Burgas au fost israelienii. Toţi cei ucişi sunt fii de israelieni şi printre ei au fost mulţi oameni importanţi", susţine şeicul radical, care în prezent s-a stabilit în nordul Libanului după ce a fost nevoit să părăsească Marea Britanie după atentatele de la Londra din 2005.

În interviul acordat Centrului pentru studierea Orientului Mijlociu, Bakri afirmă că a recunoscut în teroristul de la Burgas pe unul dintre ucenicii săi. Este vorba de un tânăr cu pseudonimul Abu Ahmed. "Acesta într-adevăr a fost printre ucenicii mei, dar pentru scurt timp, apoi a plecat în Afganistan. Numele lui este Mehdi Ghezali. După atentat, acesta a fost declarat martir de către fraţii săi din Al Qaida care au oficiat o slujbă de pomenire pentru el", spune Bakri.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Bogdan Oprea, a precizat pentru Evenimentul Zilei :"În momentul în care vom avea o informaţie de tip public despre acest caz o vom comunica opiniei publice!"

"Ştim cu toţii ce este România şi ce tărâm primitor, în primul rând creştin, este. Nu cred că trebuie să comentez eu tot felul de afirmaţii care nu ţin cont de realităţi, ci de cu totul alte lucruri", a declarat Corlăţean.

"În orice caz, nu ne schimbăm în niciun fel această atitudine şi aceste angajamente ale statului român. Suntem consecvenţi", a mai spus Titus Corlăţean.

 

Informaţiile că teroristul care apare pe înregistrările video făcute de la camerele de securitate de pe aeroportul din Burgas la data de 18 iulie este suedezul Mehdi Ghezali au apărut la scurt timp după atentat, dar ulterior au fost negate de autorităţile suedeze şi de cele bulgare.

"Nu mă refer la imaginile trupului neînsufleţit, ci la omul care se plimba prin aeroport. Dacă serviciile neagă că este Ghazali, de ce nimeni nu s-a dus la el să-l fotografieze sau să-i ia un interviu? După ce fraţii au oficiat o slujbă de pomenire, dacă ar fi fost încă în viaţă, acesta ar fi încercat să ia legătură cu ei", insistă Omar Bakri.

Şeicul radical şi-a exprimat regretul că în atentatul de la Burgas şi-a pierdut viaţa şi şoferul bulgar al autocarului care, susţine el, era adept al Islamului. În opinia lui, Al Qaida se gândeşte să ofere o despăgubire financiară familiei şoferului. Când un musulman nevinovat devină victimă colaterală într-un atentat, familia lui trebuie despăgubită. În cazul şoferului există însă şi voci potrivit cărora familia lui nu merită vreo despăgubire pentru că noi i-am avertizat pe toţi musulmanii să evite orice contact cu israelienii, mai spune liderul radical.

Ziarul Telegraf scrie joi că serviciile bulgare au constatat că la data de 2 iulie teroristul de la Burgas a purtat o convorbire folosind telefonul mobil al unei persoane neidentificate care în acel moment se afla în centrul oraşului Ruse. Potrivit datelor de la companiile de telecomunicaţii mobile, în jurul orelor 14:00, pe 2 iulie, în zonă s-au aflat 500 de persoane. Fiecare dintre acestea urmează să fie chemată şi audiată la Agenţia de Stat Securitatea Naţională.

Cinci turişti israelieni şi-au pierdut viaţa, iar alte câteva zeci de persoane au fost rănite într-un atentat comis pe aeroportul internaţional al staţiunii bulgare Burgas la data de 18 iulie. Încă nu se ştie cine s-a aflat în spatele atacului terorist în care a murit şi şoferul bulgar al autocarului, precum şi o persoană despre care se presupune că ar fi fost terorist sinucigaş.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:17