Best Dental

Spion rus prins pe Aeroportul Otopeni cu documente secrete privind rezervele de cupru ale României

Ziarul Atac, 26 octombrie 2012, Ora 12:29

  • print
  • |
spion-rus-prins-pe-aeroportul-otopeni-cu-documente-secrete-privind-rezervele-de-cupru-ale-romaniei-27815-1.jpg

Un cetăţean rus a fost depistat pe Aeroportul Otopeni având asupra sa documente şi hărţi geologice emise de autorităţile române. Documentele conţineau informaţii şi date clasificate privitoare la zăcămintele de cupru şi metale rare aferente exploatărilor Moldova Nouă şi Suvorov. Cetăţeanul rus încerca să părăsească România.

DIICOT face verificări după ce factori de decizie din IPROMIN S.A. Bucureşti au divulgat către persoane din mediul de afaceri din Federaţia Rusa informaţii şi documente clasificate referitoare la zăcămintele de cupru şi metale rare din zona Moldova Nouă, mai exact zăcământul "Suvorov".

Procurorii DIICOT au reuşit să destructureze un grup infracţional organizat constituit din mai multe persoane din Rusia şi din România, acuzate că au luat documente cu informaţii clasificate cu privire la resursele de cupru metale rare din ţara noastră.

Un cetăţean rus în vârstă de 42 de ani a fost prins pe Aeroportul Otopeni în timp ce încerca să părăsească teritoriul României având asupra sa documente şi hărţi geologice emise de autorităţile statului român. Documentele clasificate conţineau informaţii cu privire la rezervele de cupru şi de metale rare din exploatările Moldova Nouă şi Suvorov.

Cetăţeanul rus a primit interdicţia de a părăsi Capitala.

 

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:56