Vasile Blaga conduce PDL. Paleologu a rugat colegii să nu-l aleagă

Ziarul Atac, 30 iunie 2012, Ora 15:27

  • print
  • |
vasile-blaga-conduce-pdl-paleologu-a-rugat-colegii-sa-nu-l-aleaga-26774-1.jpg

Vasile Blaga a fost ales preşedinte al PDL, la Convenţia Naţională Extraordinară de sâmbătă, cu 1.197 de voturi "pentru" şi doar 28 " împotrivă". Blaga a fost singurul candidat la şefia PDL.

După anunţul official al votului, Blaga a prmit de la Emil Boc fostul lider al partidului, un afiş înrămat, inscripţionat: "Votează. PD-L Ţine cu tine".
După încheierea Convenţiei Naţionale, Consiliului Naţional de Conducere, sub coordonarea lui Vasile Blaga, îi va alege pe ceilalţi membri ai conducerii PDL.

Deputatul PDL Theodor Paleologu a declarat, sâmbătă, că, dacă ar fi prezentat o moţiune la Convenţia PDL, aceasta s-ar fi numit "Leonida la Termopile" şi le-a cerut democrat-liberalilor să nu-l voteze pentru vreo funcţie, arătând că el nu este un greu sau un brand al partidului.
Paleologu le-a spus reprezentanţilor PDL reuniţi la Convenţie că, dacă nu era el în BPN, aşa rebel cum este, Cristian Preda ar fi fost dat afară din partid.
El a arătat că la Convenţia partidului candidează pentru funcţia de prim-vicepreşedinte şi pentru cea de secretar executiv, însă le-a cerut democrat-liberalilor să nu-l voteze.
"Fiecare dintre cei şase candidaţi pentru funcţia de prim-vicepreşedinte este suficient de cunoscut şi fiecare dintre dumneavoastră poate să aleagă singur cu capul lui. Dar eu vă rog, vă rog să nu mă votaţi, pentru că nu sunt un greu al partidului, nu sunt un brand, nici un reformator, eu sunt unul dintre miile de luptători ai partidului care s-au bătut în alegeri şi din păcate mulţi dintre noi au pierdut", a precizat Paleologu.
El a spus că, dacă ar fi prezentat o moţiune la Convenţia PDL, aceasta s-ar fi numit "Leonida la Termopile" şi le-a explicat democrat-liberalilor că bătălia de la Termopile este "un simbol" şi că "fără sacrificiul celor 300 de spartani ai lui Leonida grecii nu ar fi câştigat".
Theodor Palologu a arătat că aceasta înseamnă că bătăliile pierdute din start trebuie duse cu aceeaşi seriozitate ca şi bătăliile glorioase.

Paleologu a mai spus că oamenilor le plac foarte mult funcţiile şi "zorzoanele" şi de aceea se pierde spiritul militant.
"Toţi vor să fie generali şi colonei, dar cine mai luptă în tranşee, dar cine mai luptă în mahalale, cine mai luptă pe câmpul de luptă. Eu îi reprezint pe cei fără grade de aceea vă rog să nu mă votaţi la funcţia de prim-vicepreşedinte. Dar, dacă chiar nu mai puteţi de dragul meu, mă găsiţi ultimul pe listă la secretari executivi", a adăugat Theodor Paleologu.

După intervenţia lui Paleologu, Mircea Hava, primarul municipiului Alba-Iulia, a spus că nu trebuie să vină 500 de kilometri ca să aibă o lecţie de istorie.
"Am aflat cum stă treaba cu grecii, dar ştiam aceste lucruri. Nu m-am supărat, nu trebuia să venim 500 de kilometri ca să avem o lecţie de istorie. Bineînţeles, a fost foarte bine spusă şi nu pot să mă supăr pe rebeli", a precizat Mircea Hava.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:12
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou