Best Dental

VOCEA RUSIEI: "Opțiunea nucleară a lui Traian Băsescu - Victor Ponta, agent secret"

Ziarul Atac, 10 decembrie 2012, Ora 19:34

  • print
  • |
vocea-rusiei-op-iunea-nucleara-a-lui-traian-basescu-victor-ponta-agent-secret-28300-1.jpg

Vocea Rusiei analizează rezultatul alegerilor parlamentare din România, din perspectiva ultimei zvârcoliri a regimului Traian Băsescu. Acesta ar mai avea la dispoziție doar „opțiunile nucleare" și rămâne de văzut dacă este dispus să le utilizeze.

„Se vehiculează intens ipoteza conform căreia Traian Băsescu şi-ar fi pregătit o „soluţie-bombă". Într-un timp foarte scurt se va vedea dacă preşedintele va utiliza această „opţiune nucleară". Preşedintele poate încerca să demonstreze, cu documente mai mult sau mai puţin credibile, faptul că Victor Ponta ar fi un agent acoperit din cadrul unui serviciu secret, făcându-l astfel incompatibil cu funcţia de premier. În acest caz, Traian Băsescu va avea şi o scuză perfect plauzibilă pentru neutilizarea acestei informaţii în campania electorală: trebuia văzut dacă USL îl va nominaliza pe Victor Ponta pentru funcţia de premier.

Dacă se va ajunge la utilizarea acestei manevre, este dificil de presupus modul în care se va soluţiona problema creată, existând o serie întreagă de dificultăţi de ordin politic, juridic şi chiar geopolitic. Nu poate fi exclusă în totalitate situaţia în care o asemenea manevră să fie sprijinită chiar de unul dintre şefii serviciilor secrete, mai ales în condiţiile în care cel puţin unul dintre liderii USL s-a remarcat ca un critic vehement al implicării politice ale unor servicii secrete. Dacă statutul de „agent acoperit" al lui Victor Ponta va fi „confirmat" de unul dintre şefii serviciilor, USL va ajunge într-o situaţie destul de dificilă", se spune în articolul publicat de Vocea Rusiei.

Conform analizei, „Începând de la publicarea interceptărilor telefonice pe linia Blejnar-Băsescu, a devenit clar că o parte din servicii l-a trădat pe Băsescu şi a început să livreze „marfă" pentru USL. Siguranţa cu care Victor Ponta a vorbit despre statutul de ofiţer al lui Traian Băsescu spune multe în acest sens. Într-un fel, Traian Băsescu este pus în faţa unei alegeri dificile: fie îl nominalizează pe Victor Ponta pentru funcţia de premier, fie luptă până la capăt, dar atunci vor fi puse în circulaţie mărturiile foştilor „colegi de serviciu", însoţite probabil şi de nişte „documente doveditoare".

În aceste condiţii, cea mai probabilă evoluţie a evenimentelor este una total paşnică, nici unul dintre jucătorii mari nefiind pregătit pentru un război politic de o asemenea intensitate", conchide Vocea Rusiei.

sursa: Realitatea.net

 

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:15