Best Dental

Exclusiv: Preludiu cu ministrul "Narghilea" din Cabinetul Ponta VIDEO

Constantin Georgescu, 1 iulie 2013, Ora 19:50

  • print
  • |
preludiu-cu-ministrul-narghilea-din-cabinetul-ponta-video-1.jpg Exclusiv

El e bogat și are putere, ea e tânără și frumoasă. El e ministru, ea - jurnalistă. Povestea e veche, doar personajele sunt noi. El e Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, ea e Denise Rifai, jurnalist la Realitatea TV.

Speța e simplă. Sau, cel puțin, așa apare, la prima vedere. Cei doi au fost surprinși de o echipă a ATAC, la un restaurant cu specific oriental. Luau masa, împreună. Nu ar fi fost nimic să atragă atenția, dacă nu luăm în considerare câteva elemente: ora târzie, gesturile familiare și locul ales. Și, eventual, un amănunt „neglijabil": el este căsătorit și are și doi copii.
Dar să le luăm pe rând.

Varianta erotică

Aceasta este cea care apre, imediat, în mintea oricui. Este cunoscut faptul că multe dintre tinerele jurnaliste își obțin subiectele exclusive în timpul nopții, în paturile unor politicieni. Ca să nu mai vorbim despre deplasări în străinătate, „pile" la șefii ziarelor sau televiziunilor unde lucrează, și nu în ultimul rând foloase materiale. Că doar politicienii români sunt oameni bogați. Chiar dacă nu au cine știe ce averi la momentul intrării în politică, le fac după aceea, într-un timp record.

Din punctul acesta de vedere, Eugen Teodorovici este „premiant". Conform declarației sale de avere, deține vreo patru terenuri aflate în buricul Capitalei, trei case și un apartament. Și, pentru exotism, o Dacia 1310 din '98. Dar nu circulă cu ea. Este adevărat că toate acestea le deține împreună cu soția sa, dar nu trebuie să ne cramponăm de orice amănunt.

Lucru probabil extrem de important, Silviu Mânăstire, colegul de post al junei Rifai spunea, nu mai demult de săptămâna trecută, chiar pe Realitatea TV, că ministrul Teodorovici are „cojones". Asta, adevărat, pornind de la o declarație a acestuia cu privire la Leonard Orban, precedesorul său în funcție. "La Ministerul Afacerilor Europene trebuie altă persoană, în locul lui Orban. Rezultatele sunt slabe. Orban este un tehnocrat, are experienţă europeană, dar e fricos. Chiar dacă ştie teorie, are mari probleme cu practica. Trebuie „cojones", oameni care să-şi asume răspunderea", spunea Teodorovici. Concluzia vine de la sine, ținând cont cine ocupă acum postul de ministru al Fondurilor Europene.

De partea cealaltă, Denise Rifai este catalogată, chiar de prietenele sale, pe bloguri, drept una dintre cele mai sexy jurnaliste. Dintr-un interviu dat de jurnalistă, aflăm că are gusturi relativ costisitoare. Mașina preferată este Mercedes, și își dorește vacanțe în Republica Dominicană.

S-ar putea spune că toate condițiile au fost îndeplinite. Dacă ținem cont și de faptul că întâlnirile „în interes de serviciu" dintre politicieni și jurnaliști, fie ei tineri, sexy și aparținând sexului frumos, nu prea au loc pe întuneric, la ore apropiate de miezul nopții, putem concluziona că ministrul nu visa decât la o aventură. Vin în sprijinul acestei concluzii și gesturile îndrăznețe, pe care le puteți vedea pe pagina de internet a ATAC, dar și faptul că nu este normal să te întâlnești cu un jurnalist într-ul restaurant arab și să fumezi narghilea, împreună cu acesta.
Prin urmare, deducția logică, de bun-simț, justifică total titlul propus de noi. Dacă ministrul nu visa la sex, atunci s-a comportat în așa fel încât consecințele pot lua, lejer, numele actului sexual.

Varianta sado-maso

A doua variantă sună mai cinic. Dar în lumea politică nimic nu mai este cinic. Și nici în unele instituții media. Aici vorbim despre o posibilă compromitere a unui membru al Cabinetului Ponta și transformarea, atât a ministrului cât și a premierului, în persoane șantajabile.

Nu putem trece cu vederea faptul că postul Realitatea este, cumva, în derivă și trece, în mod repetat, când într-o tabără, când în cealaltă a spectrului politic. Nu putem uita nici că managerul Cosmin Gușă este un politician, până la urmă, uns cu toate alifiile.

De asemenea, recentele mișcări pe scena politică pot transforma Realitatea TV într-un post apropiat liberalilor, după ce relațiile dintre Dan Voiculescu și PNL s-au deteriorat, iar PC pare să se alinieze în spatele PSD. În aceste condiții, Antenele ar face front comun cu România TV, iar Realitatea ar reprezenta singura alternativă a liberalilor. Cu atât mai mult, cu cât există în post persoane influente, cum ar fi Rareș Bogdan, extrem de apropiate Partidului Național Liberal.

În această variantă, chiar dacă la nivel pur teoretic, s-ar putea specula că tânăra jurnalistă a jucat doar un rol vechi de când lumea. Parabola biblică, în care o regăsim pe Eva, dar și șarpele, este mereu actuală.

Răspunsurile la cele mai multe dintre aceste întrebări, dar și înregistrările cu cei doi, realizate cu camera ascunsă, le puteți găsi pe www.atactv.ro

 

 

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
01:00