Capadocia, misterul din inima Turciei

Mălina Andrei, 2 septembrie 2014, Ora 16:50

  • print
  • |
capadocia-misterul-din-inima-turciei-42983-1.jpg

Formațiuni geologice stranii, lăcașe de cult impresionante, labirinturi subterane, fortărețe, orașe construite sub pământ, toate acestea clădesc un adevărat sanctuar în inima Turciei, numit Capadocia.

Declarat de UNESCO monument natural al Terrei, Capadoci, reprezintă una dintre cele mai mari atracții ale fostului imperiu, cu o poveste aproape magică despre modul în care a luat naștere și a supraviețuit încercărilor vremii.

Acum 3 milioane de ani, vulcanii Ercies și Hasan au erupt în același timp, iar lava acestora a umplut valea de la poalele lor, apoi ploile, vântul și variațiile de temperatură și-au contopit forțele și au au săpat în tuful vulcanic, dând naștere unor forme geologice spectaculoase. Această zonă cu aspect lunar a primit numele de Capadocia ( Kappadokia ). Numele reprezintă alterarea unei expresii persane care însemnă "Ţinutul cailor frumoși"
Mai spectaculoasă decât acțiunea naturii este acțiunea oamenilor. Acum mii de ani, localnicii au scobit stâncile pentru a-și așterne adăposturi. Satele tradiționale cappadociene arată ca niște imenși faguri de albine.

Se poate spune că este un tărâm magic, natura, religia și istoria deopotrivă s-au unit pentru da naștere unei adevărate minuni, care atrage mii de turiști în fiecare an. Capadocia este practic o regiune muntoasă, de origine vulcanică, presărată cu orașe subterane formațiuni dintre cele mai ciudate, biserici în lavă pietrificată și bineînțeles stațiuni turistice micuțe, dar capabile să satisfacă standardele unui turism ca la carte.
Atractiile sale turistice sunt, in principal, concentrate pe o porțiune cu o suprafață de 130 de kilometri, la sud-est de capitala Ankara. Nici o excursie în Cappadocia nu trebuie să excludă vizite la Göreme și Uchisar sau Neveshir. Valea Ihlara și Bogazkale sunt alte două obiective care merită bifate cu orice preț.

Capadocia nu este o destinație scumpă , dar se bucură de o puternică încărcătură religioasă ce o face ținta a mii de pelerini, dar și a împătimiților de istorie.

În spatele minunilor sale Capadocia sau Kapadokya, ascunde războaie sângeroase sau lupte religioase care au fost tot timpul la un pas să o distrugă. In aceste locuri, sacrul și profanul conviețuiesc împreună de mii de ani. Dincolo de to ce ține de războaie, aici s-au construit primele mânăstiri din lume, iar numărul bisericilor s-a ridicat de-a lungul timpului la peste 200. În ciuda invaziei turistice, a geologilor sau a tuturor ipotezelor istoricilor, regiunea a reușit să păstreze o pată de mister și probabil așa va rămâne pentru totdeauna.

Dincolo de istorie sau religie sau mistere, ai toate motivele să îți dorești un sejur în inima Anatoliei, cel puțin pentru a te convinge că peisajele văzute în fotografii sau la televizor sunt reale, iar cel mai potrivit mod în care ai putea vedea Capadocia este, fără îndoială, din aer. Cum? Capadocia este o regiune cunoscută pentru turismul cu balonul cu aer cald. În fiecare dimineață, sute de baloane cu aer cald se ridică deasupra Capadociei și le oferă turiștilor plimbări de neuitat și peisaje selenare pe care n-ai să le uiți vreodată.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:36
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou