Cascada Putnei şi atracţiile din zona Vrancei

Ziarul Atac, 15 noiembrie 2011, Ora 18:40

  • print
  • |
cascada-putnei-si-atractiile-din-zona-vrancei-2.jpg

Cascada Putnei este o rezervaţie geologică şi de peisaj mult mai restrânsă ca suprafaţă faţă de celelalte rezervaţii (numai 10 ha) şi cuprinde o porţiune a defileului răului în aval de satul Lepşa. Lungimea cascadei măsoară 76 m, iar diferenţa de nivel este de 14 m, în timp ce debitul mediu, de 9 mc/s, este mult superior faţă de debitul obişnuit de curgere al apei.

La câţiva kilometri de Lepşa se află Cascada Putnei, o rezervaţie naturală în miniatură. Accesul se face pe nişte scări de piatră protejate cu balustrade. Se pot admira frumoasele "bulboane" sau ochiuri de apă formate prin curgerea puternică a râului.

Cascada Putnei, iarna

Iarna, peisajul este îmbogăţit de bulgării de zăpadă adunaţi pe malurile râului. Un scurt răstimp petrecut lângă vâltoarea apelor Putnei vă poate relaxa şi revigora psihic, cascada având, într-o oarecare măsură şi un efect terapeutic.

Lepşa este o localitate din judeţul Vrancea, situată pe Valea Putnei, la 75 km distanţă de oraşul Focşani. Peisajul zonei este absolut superb şi se datorează cheilor, rezervaţiilor şi apelor existente aici.

Lepşa obiective turistice


Rezervaţia Naturală Tisiţa, situată la o altitudine de 850 m, cuprinde o serie de chei foarte naturale şi frumoase, săpate de apele pârâului Tisiţa. În rezervaţie, trăiesc numeroase specii de animale, unele ocrotite prin lege (urşi, capre negre, fluturaşul de stâncă).

Cascada Putna - loc ideal pentru pescuit şi relaxare, are o lungime de circa 80 de metri, iar apa se vărsa într-un lac cu o adâncime de aproximativ 12 metri.

Mănăstirea Lepşa - unul dintre cele mai vechi lăcaşuri de cult din Vrancea (1789).

Păstrăvăria Lepşa - crescătorie de păstrăvi, cu o capacitate de aproximativ 10 tone, pentru consum şi repopularea apelor.

Staţiunea Soveja - situată în apropiere de Lepşa, este foarte recunoscută pentru aerul ozonat. Aici se găsesc Mausoleul ridicat în cinstea eroilor din Primul Război Mondial şi o tabără de sculptură.

Lepşa s-a dezvoltat mult în ultimii ani, construindu-se aici case de vacanţă şi pensiuni. Pentru cei care vor să exploreze şi să stea cât mai mult timp în natură, există locuri amenajate pentru camping, unde se pot instala corturile, iar pentru cei ce călătoresc cu rulotele, există un motel ce oferă toate condiţiile pentru staţionarea acestora.

sursa: inRomania

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:21
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou