Castelul Hohenzollern, Germania

Radu Tudor, 13 martie 2013, Ora 15:29

  • print
  • |
castelul-hohenzollern-germania-29768-1.jpg

Castelul Hohenzollern este un castel situat la aproximativ 50 de kilometri sud de Stuttgart, Germania.

Acesta este considerat sediul ancestral al familiei Hohenzollern, care au aparut în Evul Mediu si in cele din urmă au devenit imparati germani. Situat in partea de sus a Muntelui Hohenzollern, la o altitudine de 855 de metri deasupra nivelului marii, a fost initial construit in prima parte a secolului al 11-lea.

Atunci cand familia s-a scindat in doua ramuri, castelul a ramas in proprietatea domeniului svabesc, dinastie considerata suverana fata de ramura Francona / Brandenburga, care ulterior a dobandit un tron imperial. In anul 1423 castelul a fost complet distrus după un asediu de 10 luni de către orasele imperiale de Suabia.

Intre anii 1454-1461 a fost construit un al doilea castel mai mare si mai rezistent, care a servit ca un refugiu pentru svabii catolici Hohenzollerni în timp de război, inclusiv în timpul razboiului de Treizeci de Ani. Cu toate acestea până la sfârtitul secolului al 18-lea castelul pare sa fi pierdut din importanta sa strategica si treptat a inceput sa se deterioreze, avand ca rezultat demolarea mai multor cladiri darapanate. Astăzi doar capela apartine de castelul medieval.

A treia versiune a castelului, care este de fapt ultima varianta, a fost construită pentru Frederick William IV al Prusiei între 1846 si 1867, sub conducerea lui Friedrich August Stuler , care in s-a inspirat in proiectul sau din stilul neo-gotic , precum si din castele din valea Loire. Deoarece castelul a fost construit ca un memorial de familie, nici un membru al familiei Hohenzollern nu au avut resedinta in versiunea a treia a casteului până în 1945, când a devenit resedinta pentru ultimul prusac Printul Wilhelm. El impreuna cu sotia sa Printesa Cecilie sunt înmormântati acolo.

Printre artefactele istorice ale istoriei prusace cuprinse în castelul de astăzi se numera Coroana de Wilhelm al II , si unele dintre influentele personale ale Frederic cel Mare si o scrisoare de la presedintele american George Washington in care isi manifesta multumirea Baronului von Steuben , un descendent al Casei de Hohenzollern, pentru serviciul sau in Razbiul Revolutionar American. Castelul este astăzi o destinatie turistică populară.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:43
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou