Cele mai frumoase locuri din România

Mălina Andrei, 17 august 2014, Ora 21:44

  • print
  • |
cele-mai-frumoase-locuri-din-romania-42584-1.jpg

Când spui ROMÂNIA, îți vin în minte cascade minunate, castele impunătoare, lacuri de legendă, peşteri neumblate sau biserici mult prea încercate de timp. Iată câteva dintre acestea:

SALINA TURDA

În Transilvania există un strat de sare de aproximativ 400 de m, din care își trage originea și Salina de la Turda.
Salina are o vechime de peste 13 milioane de ani și o grosime medie de 250 de m. Salina este un monument istoric al județului Cluj, apreciat de întreaga Românie.


LACUL ALBASTRU

Lacul Albastru se află în apropierea localității Baia Sprie fiind unic prin faptul că își schimbă culoarea în funcție de lumină.
Lacul este situat pe Dealul Minei având o suprafață de jumătate de hectar.
În căderea unei galerii miniere, odată cu trecerea timpului s-a adunat apa de ploaie, care a dus la formarea acestul lac.
În nicio altă ţară din lume nu mai există un lac care să îşi schimbe culoarea în funcţie de lumina care bate în el sau de oamenii care înoată aici.

CIMITIRUL VESEL

Cimitirul Vesel este unu dintre cele mai neobișnuite locuri de vizitat în România. Este situat în Săpânța fiind un loc unde odihna veșnică este văzută într-o altă manieră, cea a bucuriei deoarece sufletul trece într-o altă dimensiune.
Picturile de pe pietrele funerare și din cimitir ilustrează momente ale vieții celui care a trecut într-o altă dimensiune. 

CHEILE BICAZULUI

Legând Transilvania și Moldova, Cheile Bicazului sunt graniță dintre aceste regiuni ale României. Sunt o frumusețe a naturii, regiune pitorească atrăgând anual o mulțime de turiști.
Această zonă se întinde pe o suprafață de 6 km și este cuprinsă între Lacul Roșu și Bicazul Ardelean.


BISERICA DE SUB LAC

Biserica de sub lac nu este doar un mit, acesata chiar exista la Beliş, în judeţul Cluj şi se arată doar în perioadele de secetă din timpul verilor toride. În zilele cele mai secetoase de vară, ies la suprafaţă ruinele unei biserici vechi din piatră, care se pare că dateaza chiar din secolul al paisprezecelea. Deşi apa poate distruge de-a lungul timpului orice urmă de pictură, pe zidurile acestei biserici se mai pot observa picturile care împodobeau pereţii bisericii şi intruchipau îngeri şi scene biblice cunoscute.

LACUL FĂRĂ FUND

Lacul Vulturilor sau Lacul fără Fund sunt două nume ale aceluaşi lac situat în Munţii Siriului, mai exact pe versantul Malaia, la o altitudine de 1.420 metri. Este o zonă sălbatică, puţin cunoscuta de turişti.

Una dintre legende spune că aici veneau primavara vulturii pentru a bea apa ca să întinerească şi tot aici îşi învăţau puii sa zboare. A doua legendă spune ca un cioban şi-a aruncat bâta în apa lacului şi a plecat. După un an de peregrinări, îşi regăseşte bâta în Dunăre şi, mistuit de dorul mioarelor şi al locurilor natale, se întoarce acasă.

CASCADA BIGĂR

Chiar dacă la nivel național este cunoscută doar de cărășeni, spectaculoasa cascadă Bigăr a reușit să devină renumită în afara granițelor țării. Din cele opt cascade menționate în topul celor de la The World Geography, cascada cărășeană uimește prin spectacolul oferit de firele de apă ce se revarsă peste stânca acoperită de mușchi, ceea ce o face să urce pe primul loc al topului.

De ce a fost abandonată timp de 20 de ani? Site-ul "The World Geography" a plasat minunata cădere de apă pe poziţia fruntaşă într-un top, alături de destinaţii consacrate din Statele Unite ale Americii, Filipine sau Australia. Dar, aşa cum era de aşteptat locul de o rară frumuseţe este lăsat de izbelişte.

VULCANII NOROIOȘI:

Vulcanii noroioși din județul Buzău sunt printre cele mai cunoscute formațiuni de acest gen din România. Aceștia se formează datorită gazelor naturale ce provin din pământ de la o adâncime de peste 3000 de m. Gazele traversează un sol argilos și împing apa în exterior. Un nămol rece iese la suprafață formându-se astfel conuri care au asemănarea unor vulcani.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:55
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou