Destinaţii: Top 4 oraşe - lagună din Europa

Ziarul Atac, 16 aprilie 2013, Ora 14:45

  • print
  • |
destinatii-top-4-orase-laguna-din-europa-30246-1.jpg

Oraşele lagună au fost interesante dintotdeauna datorită posibilităţii scufundării lor în orice moment.

Dacă de Veneţia a auzit toată lumea şi imagini cu superbul oraş italian circulă de mult pe Internet, ce spuneţi de încă trei oraşe pe apă care merită toţi banii. Iată de ce trebuie să vezi 4 oraşe-lagună din Europa absolut superbe.

Veneţia, Italia

Poduri, gondole, clădiri semi-scufundate, bijuterii cu sticlăd e Murano şi muzee care amintesc de vremuri de demult. Veneţia este una dintre cele mai importante atracţii turistice din Italia şi pe bună dreptate. Nu trebuie să rataţi piaţa San Marco, Palatul Dogelui, o plimbare cu gondola pe sub celebrele poduri, Carnavalul de la Veneţia (dacă alegeţi perioada de dinainte de începerea Postului Paştelui catolic) şi plimbările romantice prin oraş, seara.

Giethoorn, Olanda

Sătucul olandez Giethoorn este situat în mijlocul parcului natural De Wieden şi este cunoscut ca "Veneţia Olandeză". Satul pitoresc, plin de case pe piloni şi grădini cu flori superbe are 7,5 km de canale, 50 de podeţe de lemn, bărci pentru plimbări romantice şi case foarte vechi, cu model rustic, acoperite de iederă.

Legenda spune că laguna s-a format datorită exploatatorilor de turbă. Aceştia săpau pământul pentru a extrage preţiosul carburant şi, în timp, gropile lăsate în urmă de muncitori s-au umplut cu apă, dând naştere unui întreg ecosistem. Cum turbăriile au fost la mare căutare zeci de ani, muncitorii au săpat canale şi şanţuri prin care să transporte marfa şi pe ei în siguranţă.

Citeşte continuarea în Unica.ro

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:41
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou