HAI în Seul, Coreea De Sud

Dan Alexandru, 23 ianuarie 2014, Ora 23:17

  • print
  • |
hai-in-seul-coreea-de-sud-37727-1.jpg

Seul este capitala Coreei de 600 de ani, avand in prezent statut de oras special. De la infiintarea Republicii Coreea (Coreea de Sud) in 1948, a fost capitala acestei tari, cu exceptia unei scurte perioade de timp in timpul Razboiului Coreei.

Este situat in nord-vestul tarii, pe raul Han. Zona Nationala a Capitalei Seul, ce include metropola Incheon si majoritatea provinciei Gyeonggi, are 24.5 milioane de locuitori, fiind a doua cea mai mare zona metropolitana din lume. Aproape jumatate din populatia Coreei de Sud traieste in Zona Nationala a Capitalei Seul si aproape un sfert in orasul Seul, facandu-l cel mai puternic centru economic, politic si cultural sud-coreean.

Seul este o destinatie ideala pentru iubitorii de arta orientala. Zona Nationala a Capitalei Seul gazduieste patru locuri din patrimoniul UNESCO: palatul Changdeokgung, fortareata Hwaseong, templul Jongmyo si Mormintele Regale ale Dinastiei Joseon. Palatul Bongeunsa este centrul principal de turism Zen.

Podul Banpo ( Podul-Fantana) construit in 1982, a devenit principala atractie a turistilor de pretutindeni. De-o parte si de alta a podului ( 1.140 metri lungime) construit deasupra raului Han au fost create 9.380 de orificii prin care tasnesc in fiecare minut cate 190 de tone de apa. Deasupra acestora au fost montate aproximativ 10.000 de beculete colorate diferit, astfel ca turistii au impresia ca traversează un val de culoare. A intrat in Cartea Recordurilor ca fiind singurul cu cea mai lunga fantana si cele mai multe becuri din lume.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:08
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou