Best Dental

În Oxford, pe urmele lui Harry Potter

Dan Alexandru, 28 februarie 2014, Ora 15:23

  • print
  • |
in-oxford-pe-urmele-lui-harry-potter-38427-1.jpg

Oxford este unul dintre cele mai cunoscute oraşe din Anglia, în special datorită universităţii sale sau a rivalităţii sportive cu celălalt simbol al învăţământului academic - Cambridge.

A fost fondat de saxoni, în secolul al VIII-lea, iar numele său s-ar traduce în română prin Vadul Taurului. Dar i se mai spune şi oraşul turnurilor visătoare, datorită arhitecturii sale armonioase.

Pentru istoria recentă, însă, Oxford este cunoscut pentru că multe secvenţe ale seriei de filme Harry Potter au fost filmate aici. De asemenea, aici s-a filmat şi pelicula Alice în Ţara Minunilor. De altfel, pentru amatorii de filme există chiar excursii în locurile în care s-au turnat aceste producţii.

În fiecare început de mai, sub Podul Suspinelor din Oxford, primăvara este întâmpinată printr-un dans tradiţional. Se numeşte dansul Morris şi este vechi din secolul al XV-lea, fiind importat din Olanda. Pentru turistul român, costumaţia dansatorilor şi paşii de dans pot fi familiare, fiind destul de asemănătoare cu dansul căluşarilor.

Unul dintre cele mai renumite muzee din Regatul Unit este muzeul Ashmolean. Puteţi profita de o vizită în Oxford pentru a vizita expoziţia „Descoperindu-l pe Tutankamon", care se deschide în această vară la acest muzeu. Nu rataţi nici Muzeul Istoriei şi Știinţei, unde se păstrează unele dintre cele mai interesante colecţii de instrumente astronomice vechi de câteva sute de ani.

În Oxford se ajunge relativ rapid din Bucureşti, cu avionul. Puteţi zbura până la aeroportul din Luton, iar de acolo până la Oxford ajungeţi cu un autobuz, după o călătorie de aproape două ore. Un zbor dus-întors costă în jur de 170 de euro, iar preţul unei călătorii cu autobuzul este de aproape 20 de euro.

Vă puteţi caza într-unul dintre cele câteva zeci de hoteluri din Oxford. Preţurile pentru o cameră de hotel de două stele pleacă de la aproximativ 60 de euro, iar la cele de patru şi cinci stele depăşesc 100 de euro.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:36