Locurile pe care trebuie neapărat să le vezi

Mălina Andrei, 9 septembrie 2014, Ora 16:15

  • print
  • |
locurile-pe-care-trebuie-neaparat-sa-le-vezi-43176-1.jpg

Lacul Baikal


Supranumit „Perla Siberiei", lacul Baikal, este şi cel mai adânc lac din lume reprezentând 20% din rezerva de apă potabilă a planetei și se bucură se o mulțime de caracteristici care îl fac unic.
Cea mai impresionantă caracteristică a sa este gheața turcoaz. Fenomenul se datorează reflexiei razelor de soare, care crează un efect spectaculos.

În plus, este recunoscut ca fiind locul unde se adună șamanii, iar legendele care circulă pe seama sa, fac din Lacul Baikal un punct de atracție irezistibil pentru amatorii de senzații tari.

 Insula Olhon, cea mai mare de pe Baikal, reprezintă o mare atracție pentru turiști  cu toate că nu e chiarsimplu să ajungi până la ea. De la Irkutsk până pe insulă sunt aproape 400 de kilometri. După vreo 170 de km de astfalt, începe un drum rustic și greu accesibil. Oamenii locului spun că şamanii interzic asfaltarea drumur

  Legendele lacului Baikal se păstrează încă din vremurile lui Ginghis Han, iar oamenii nu se abat de la ele pentru ca „şarpele cel fioros" să nu se înfurie.

 

Marea de stele din insula Vaadhoo, Maldive


Priveliștea de pe țărmurile insulei Vaadhoo, din Maldive, te fără cuvinte. Peisajul ireal este dat de niștea forme de viață minuscule din mare, numite „fitoplacton", acesta este complet „vinovat" pentru priveliștea magică.
Un studiu a explicat, într-un final, cum anume reuşesc aceste creaturi să creeze efectul de albastru strălucitor. Se pare că un canal anume din membrana acestor vietăţi reacţionează la semnale electrice şi acesta ar fi mecanismul prin care se ajunge la ciudata iluminare a valurilor sau a nisipului.
Tot fitoplanctonul este cel care, aşadar, aprinde nisipul de pe plaje, atunci când este dus de valuri şi lăsat pe ţărm. Există multe feluri de astfel de fitoplancton şi fiecare luminează, deci se pot identifica şi nuanţe variate de lumină. Şi în lacuri există fitoplancton, dar nu este bioluminescent. Pentru oamenii de ştiinţă, acest lucru reprezintă un mister numai bun de investigat: de ce fitoplanctonul de apă dulce nu a evoluat niciodată spre a oferi şi el spectacole de lumină precum cele date de fitoplanctonul din ape sărate?



Muntii Zhangye Danxia, China

     

Zhangye Danxia Landform Geological Park este arealul natural ce pare a fi trecut prin pensulele unui pictor desăvârşit, însă culorile munţilor sunt cât se poate de reale. Localizaţi în provincia Gansu, munţii coloraţi te surprind cu o explozie de culori, de la galben, portocaliu şi roşu, până la verde, albastru şi violet.
Munţii, văile, coloanele naturale şi cascadele, toate sunt colorate. Acestea sunt alcătuite din rocă de gresie roşie şi din roci conglomerate şi formează un peisaj unic. Formele montane întâlnite aici au fost create prin eroziunea apei şi prin oxidare, nu numai prin mişcarea plăcilor tectonice, aşa cum ne-am fi aşteptat, motiv pentru care au apărut şi curcubeele naturale de pe suprafeţele rocilor. Munții sunt complet lipsiți de vegetație ceea ce contribuie la aspectul lor straniu și extraterestru.
Conform studiilor, arealul colorat s-a format de-a lungul a 24 milioane de ani, datând astfel din Perioada Cretacică.


Raul Cano Cristales, Columbia

Acest râu este presărat cu mici cascade, iar apa este atât de clară încat poți vedea prin ea până la fund. În cea mai mare parte a anului, râul pare să fie la fel ca oricare altul, cu apa care curge peste pietre acoperite de alge verzi. Însă, În intervalul dintre sezonul umed și cel uscat, adică în perioada dintre septembrie și noiembrie, râul se transformă și devine unul viu colorat, algele din apă generând mai multe culori: roșu, albastru, verde, negru și galben.

Datorita acestui aspect este cunoscut și sub numele de "Curcubeul lichid", "Râul in cinci culori" sau "Râul care a fugit din paradis".

Pamukkale, Turcia


Situat în Turcia, în regiunea Denizli, Pamukkale este locul de pot fi admirate mai multe bazine naturale de apă termală.. De fapt este o uriașă stâncă de calcar în care apele termale au format bazine, cascade și chiar stalactite. Toate sunt atât de albe încât par a fi de gheață.
Apa termală de la Pamukkale este foarte bogată în carbonat de calciu. Odată ce apa termală iese la suprafață, carbonatul de calciu devine tot mai solid și formează astfel celebrele terase albe. Apa își face croiește drumul prin calcar și se desparte în mai multe brațe. În cele din urmă se formează câteva bazine principale. Odată ce aceste bazine sunt pline, apa începe să se reverse în afara lor, formând alte bazine adiacente mai mici.
Atunci când izvorăște apa este extrem de fierbinte. Atât de fierbinte încât nu poate fi atinsă. Pe măsură ce apele termale își croiesc drum către bazinele inferioare, temperatura lor scade până la temperatura de 33 grade Celsius. Din acest motiv, turiștii se pot bălăcii în aceste bazine naturale aproximativ 6 luni pe an, indiferent de temperatura de afară.

Cascada „Zeilor”


Godafoss este o frumoasă cascadă din vecinătatea lacului Myvatn, în partea nordică a Islandei. Cascadă se află pe cursul râului Skjalfandafljot, care își are izvorul în zonă ghețarului Vatnajokull și se vărsa în Marea Groenlandei, chiar prin Cercul Arctic.

Legenda spune că după ce consililul islandic a adoptat creștinătatea, în jurul anilor 1000, liderul acestui consiliu a adunat toți idolii păgâni și i-a aruncat în această cascadă.

Câmpiile violet din Provence


Minunatul Provence prinde viață datorită imenselor culturi de lavandă care în lunile iunie-iulie colorează toată regiunea în vilolet.
Lavanda este sufletul regiunii, culturile se întind de la Alpi până spre Haute Provence și până spre Vaucluse, adică,în tot Provence-ul.

Levănțica și uleiul de lavandă au devenit adevărate simboluri ale regiunii. În perioada în care culturile înfloresc, peisajul devine mirific, lanurile de lavandă se învecinează cu cele de grâu sau cu plantațiile de măslini și câmpurile cu trandafiri, frumusețea colinelor și dealurilor din Provence fiind greu de descris în cuvinte. Aromele aduse de fiecare pală de vânt te fac să crezi că ești în paradis.

Plaja Whitehaven, Australia

Plaja este arhicunoscută datorită nisipurilor albe care se găsesc acolo. Despre acestea se știe că au fost transportate în zonă de curenții marini de-a lungul milioanelor de ani. Nisipul alb este extrem de fin și nu reține căldură, de aceea este foarte comod pentru mers.


Marele Canion


Marele Canion este cea mai mare minune naturală. Antice secrete sunt dezvăluite de această minune a naturii, iar povestea Americii e gravată în piatra lui.

Situat în nordul statului Arizona, Marele Canion a fost săpat în mii de ani de fluviul Colorado, iar în prezent se află în Parcul Național al Marelui Canion, unul din primele parcuri naționale create în SUA. Canionul are o lungime de aproape 500 de kilometri și o adâncime maximă de 1.600 de metri.

Pădurea de bambus din Kyoto, Japonia


Este una dintre cele mai frumoase păduri care cresc în Asia de Sud-Est.Aleea, compusă din mii de copaci de bambus, aliniaţi frumos în rânduri, este una dintre cele mai frumoase din Orient.

Popularitatea locului se explică printr-un neobișnuit efect calmant pe care îl are pădurea. Acest tip de copaci în combinaţie cu vântul, care se plimbă printre trunchiurile falnice, formează un efect asemănător cu sunetele muzicale, care generează la japonezi un sentiment de relaxare și de pace. Acesta este motivul pentru care guvernul japonez a trecut sunetele pădurii de bambus într-o sută de alte atracţii naționale protejate.

Lanurile de lalele, Olanda

Olanda este cu siguranță țara în care să-ți faci călătoriile primăvara.
În fiecare an, din martie până în mai, peisajul rural olandez se transformă într-o mare abstractă de flori. Prima lalea a fost plantată în olanda în 1593 și de atunci a devenit simbolul național al țării.

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:10
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou