Best Dental

Plaja de sticlă din California

Mălina Andrei, 29 septembrie 2014, Ora 14:17

  • print
  • |
plaja-de-sticla-din-california-43638-1.jpg

În apropierea oraşului Fort Bragg din nordul Californiei, se găseşte o plajă plină de sticlă. Plaja își are istoria într-o fostă groapă de gunoi, unde americanii, aruncau gunoaie, inclusiv multă sticlă. Ulterior, acest loc a fost curațat prin ample proiecte de îndepartare a resturilor menajere, dar sticla spartă a rămas, iar de-a lungul decenilor, valurile au șefuit-o și au rotunjit-o transformând ţărmul într-un loc unic.

Plaja din sticlă a fost cumpărată de către California State Parks în 2002 şi, odată cu răspândirea veştii despre această plajă unică, tot mai mulţi vizitatori au poposit acolo. Ceea ce a dus şi la o diminuare a cantităţii de sticlă, din moment ce fiecare trecător vrea să pătreze câteva pietricele din sticlă ca amintire.

Chiar dacă scoaterea sticlei de pe plajă este interzisă, paznicii de la California State Parks, care deţin plaja, văd cum oamenii iau sticla în saci şi găleţi şi o duc acasă. Mai mult de atât, există panouri pe care stă scris clar că este interzisă colectarea sticlei de mare. Localnicii spun că plaja era acoperită cu un covor de sticlă atât de bine bătătorit, încât se putea merge cu picioarele goale. Însă, în prezent, există secţiuni de plajă în care sticla este greu de găsit.

Pentru mulţi, distrugerea acestei plaje este o ironie, aşa cum a fost şi înclinaţia oamenilor pentru distrugere care a dus la crearea acesteia.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:23