Platforme care te fac să simţi că ţi se taie respiraţia

Diana Ionescu, 18 decembrie 2013, Ora 12:10

  • print
  • |
platforme-care-te-fac-sa-simti-ca-ti-se-taie-respiratia-36804-1.jpg

Peisajele admirate de la înălţimi mari sunt de-a dreptul spectaculoase, iar în unele zone turistice există puncte special amenajate sau diverse forme de relief de tip platformă, care oferă panorame ce te fac să simţi realmente că ţi se tăie respiraţia.


1. Pulpit Rock, Norvegia

Stânca Pulpit sau Preikestolen este o protuberantă stâncoasă solidă situată la circa 604 metri deasupra fiordului Lyse, de pe coasta de vest a Norvegiei. Stânca este aproape plată sus, oferind turiştilor o privelişte şi o senzaţie greu de descris în cuvinte.

Cei care ajung aici trebuie să fie însă şi foarte atenţi, întâi pentru că nu există bariere de siguranţă pe marginea stâncii şi apoi din cauza crăpaturilor care s-au format pe suprafaţa ei, în urma proceselor glaciare de peste 10.000 de ani.

2. Grand Canyon Skywalk, Arizona (SUA)

Aceasta este o platformă de observaţie realizată de om şi deschisă turiştilor în 2007. Are forma unei potcoave, este construită din beton şi sticlă, şi este situată pe o parte a Marelui Canion din Arizona. Grand Canyon Skywalk îţi taie respiraţia nu doar prin peisajele pe care le poţi admira în jur, ci şi prin faptul că podeaua este transparentă, astfel că poţi vedea până jos, la sute de metri adâncime în canion.

3. Punctul Knife-Edge, Cascada Victoria, Zambia

Cascada Victoria, situată pe cursul fluviului Zambezi, este cea mai mare din lume (după lăţime - circa 1.700 de metri), iar dimensiunea ei este copleşitoare, mai ales dacă o priveşti din punctul Knife-Edge, unde a fost construit şi un pod pietonal.

În zona se aude un vuiet necontenit, violent, mai cu seamă în anotimpul ploios, când debitul cascadei este mai mare (martie şi aprilie sunt lunile de vârf în ceea ce priveşte precipitaţiile), iar ceata provocată de căderea apei este impresionantă (uneori însă poate estompa priveliştea).


4. Aiguille du Midi, Chamonix, Franţa

Aiguille du Midi este un munte care face parte din masivul Mont Blanc (Alpii Francezi), şi care are o înălţime de 3.842 metri. Din oraşul Chamonix, situat la 1.035 de metri, un teleferic îi duce pe turişti până pe vârful muntelui în doar 20 de minute (creşterea în altitudine din acest timp este de circa 2.800 de metri). Călătoria cu telefericul oferă celor care ajung acolo privelişti ce sunt de obicei rezervate doar alpiniştilor.

5. Illawarra Fly Treetop Walk, Australia

Situată la circa 25 de metri înălţime, această platformă de 500 de metri lungime dă turiştilor posibilitatea de a se afla deasupra unor păduri impresionante de eucalipt, sasafras şi dud, precum şi de a admira peisajul din zonă. Cei care ajung acolo pot urca şi în Turnul Cavalerilor, cu 20 de metri mai înalt decât platformă, pentru o privelişte şi mai bună.


6. Dachstein Sky Walk, Austria

Situată la o altitudine de 2.700 de metri, platforma Dachstein Sky Walk te încântă cu o panoramă ameţitoare, de 360 de grade, asupra graniţelor Austriei, putându-se vedea chiar zone din Slovenia şi Cehia.

7. Waterfall Trail, Cascadele Iguazu, Brazilia

Cascadele Iguazu sunt constituite din 275 de căderi de apă, situate pe o lungime de aproape trei kilometri, atât în Brazilia cât şi în Argentina, şi ajung şi la 80 de metri înălţime. În Brazilia însă există o platformă destinată turiştilor, ridicată în apropierea Gâtlejului Diavolului (Devil's Throat) - cel mai spectaculos punct al cascadelor.

8. Îl Binocolo, Merano, Italia

Această platformă suspendată, concepută de arhitectul Matteo Thun, seamănă cu un binoclu, de unde şi numele. Turiştii care ajung aici pot privi în detaliu podgorii, livezi, acoperişuri şi versanţi din jurul oraşului italian Merano.

 

ziare.com

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:30
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou